YEREL HABERLER - 02 Ocak 2012 Pazartesi 16:01

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN MAVİ KAPAK KAMPANYASI

A
A
A
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN MAVİ KAPAK KAMPANYASI

Uşak Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünde eğitim gören bir grup öğrenci, Yardımcı Doç. Dr. Selcan Çiftçi koordinesinde “Çöpe Değil Umuda Atılan Kapaklar” sloganıyla mavi kapak toplama kampanyası başlattı.
Öğrenciler kampanya kapsamında topladıkları kapakları Türkiye Sakatlar Derneği Uşak Şube Başkanı Salih Küçük’e teslim etti. Dönem sonuna kadar 75 bin kapak toplamayı hedefleyen öğrenciler, engellilerin sorunları karşısında herkesin duyarlı olması gerektiğini söylediler.
Türkiye Sakatlar Derneği Uşak Şubesi Başkanı Salih Küçük ise üniversite öğrencilerine kampanya nedeniyle teşekkür ederek engelli vatandaşların sorunlarını dile getirdi. Engelli vatandaşların sosyal hayata katılmak istediğini ve sorunların aşılması noktasında herkesin duyarlı davranması gerektiğini söyleyen Küçük, “Üniversite öğrencilerimize kampanya nedeniyle teşekkür ediyoruz. Toplanan mavi kapaklar engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye olarak geri dönüyor. Engelliler kendi ayakları üzerinde durabilecekleri bir yaşam sürmek istiyorlar. Bunun sağlanabilmesi için de engelli istihdamının arttırılması gerekiyor. Dernek olarak biz istihdama yönelik projeler üretmeye çalışıyoruz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir