YEREL HABERLER - 11 Ocak 2012 Çarşamba 17:04

MANİSALILAR PLATFORMU`NDAN BASIN İLAN KURUMU`NA ZİYARET

A
A
A
MANİSALILAR PLATFORMU`NDAN BASIN İLAN KURUMU`NA ZİYARET

Manisalılar Platformu Başkanı Süleyman Korkmaz, platforma bağlı hemşeri dernekleri başkanları ile birlikte Basın İlan Kurumu (BİK) Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz’ü ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Korkmaz, Manisa’nın geçmişte bir çağı kapatıp, bir çağı açan şehzadeler yetiştiren bir kent olduğunu hatırlatarak, bu övgüye günümüzde yapılan güzel işlerle de mazhar olmak istediklerini belirtti. Manisa’nın yine eskiden olduğu gibi bir eğitim şehri haline dönüştürülmesini arzuladıklarını dile getiren Korkmaz, şöyle konuştu: "Manisa’daki şehzade yetiştirme geleneğini günümüzde de büyük devlet adamları, bilim adamları yetiştirilerek devam etmeli. Biz kentimizin her alanda marka bir kent haline gelmesi için yaşadığı kentine karşı kendisinde sorumluluk hisseden herkese kapılarımızı açıyoruz. Kentin dününe ve bu gününe ilgi duyan, tarihsel mirasımıza sahip çıkan farklı kültürlere açık, katılımcı demokratik düşüncede olan herkese bizim yanımızda yer var. Manisa’da Manisalılık ve kentlilik bilincinin artırılmasına yönelik de bir çaba içindeyiz. Manisa için ortak aklı ön plana çıkartarak, yaşadığımız şehrin marka bir kent haline gelmesine katkı vermek istiyoruz."
Demircililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nurullah Sevim’de yaptığı konuşmada Manisa’nın sadece merkezden ibaret olmadığını, her biri neredeyse Manisa Merkez kadar büyük olan 16 ilçenin var olduğunu hatırlattı. Manisa Merkez’de çıkan gazetelerin kenti bir bütün olarak görmesi gerektiğine işaret eden Sevim, bu anlamda Basın İlan Kurumu’nun da katkısını beklediklerini ifade etti.
BİK Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, basının o kentte yaşayanların kente ait olduğunu hissettiren en önemli mekanizma olduğunu kaydetti.
Tokgöz, "Basın yayın organları her ne kadar özel girişimciler eliyle kuruluyor gibi görünse de kamu görevi yapan kurumlardır. Sosyal sorumluluk bilinci ile hareket eden, denetim mekanizmasını sağlam temeller üzerine oturtmuş, Şehrin menfaatine olan durumları iyi analiz eden, süzen basın kuruluşları şehrin kalkınmasına ve gelişimine katkı verir. Bu anlamda kaliteli haber, fotoğraf ve görüntü geçen gazeteciler de bu süreç için önemli bir itici güçtür. Gazetecilerin sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket etmesi de ortak akıl bilincinin gelişmesine yardımcı önemli bir unsurdur" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir