YEREL HABERLER - 16 Ocak 2012 Pazartesi 13:58

PELİTKÖY’DE ARICILIK KURSUNA YOĞUN İLGİ

A
A
A
PELİTKÖY’DE ARICILIK KURSUNA YOĞUN İLGİ

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Pelitköy beldesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün açtığı arıcılık kursu büyük ilgi gördü.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur’un öğretmenliğini yaptığı kursa katılan 50 kişiye 8 haftalık kursun sonunda sertifika verileceği bildirildi. İlçeye bağlı Pelitköy beldesinde açılan modern arıcılık kursuna katılan vatandaşlara arı bakımı, kovanlarda ilk ve sonbahar bakımı, arı çeşitleri ve gezgin arıcılık konularında bilgiler veriliyor. Ziraat mühendisi Mesut Nur’un da teknik yardımda bulunduğu kursa katılan vatandaşların çok ilgili olduklarını bildiren kurs öğretmeni Dursun Okur, “Arıcılara elimizden geldiğince yararlı olmaya çalışıyoruz. Anlattıklarımızı filmlerle de destekliyoruz. Kursun son günlerinde tatbikat da yapacağız” dedi.
Yörede arıcılığın her geçen geliştiğine dikkat çeken Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin, “İlçe merkezi ve köylerimizde vatandaşların istekleri doğrultusunda çeşitli kurslar açıyoruz. Geçtiğimiz yıl 116 adet kurs açtık. Açılan arıcılık kursları da ilgi görüyor. Kurs sonunda verilecek sertifikalar da arıcılarımız için çok önemli. Kurslara katılan vatandaşlara ve kurs öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir