YEREL HABERLER - 14 Ocak 2012 Cumartesi 13:19

GAZETECİLER, MEDYA SEKTÖRÜNDEKİ SORUNLARI TARTIŞTI

A
A
A
GAZETECİLER, MEDYA SEKTÖRÜNDEKİ SORUNLARI TARTIŞTI

Adıyaman’da görev yapan basın mensupları, televizyon programında medya sektöründeki sorunları, basın mensuplarının yaşadıkları sıkıntıları tartışırken, çözüm önerileri sundu.
Adıyaman’da farklı kurumlarda görev yapan basın mensupları ilin tek yerel televizyon kanalı olan Mercan TV’de Oktay Çetinkaya’nın hazırlayıp sunduğu Objektif programına katıldı. Program konuğu olan basın mensupları, gazetecilik mesleğinin artılarını ve eksilerini tartıştı. Yaklaşık 3 saat süren televizyon programında sorunlara çözüm arandı. Çoğu zaman ortak sorunları dile getiren basın mensuplarının çözüm önerileri zaman zaman farklı oldu. Konuşmalarda, basın mensuplarının, insanlara haber ve bilgi
akışını sağlamakla görev olduğu konusunda hemfikir olundu. Gazetecilerin güzellikleri kadar zorluklarının ve sıkıntılarının bulunduğunu belirten basın mensupları:"Gazeteci, kimsenin tetikçisi değildir. Gazeteci, toplumun sorunlarına kulak veren ve sorunların çözüme kavuşması için eğilim gösteren kişilerdir. Basının özgür olması için, gazetecilerinde ekonomik özgürlüğe sahip olması lazım" dediler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir