YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 14:57

"HAKKIMIZI SÖKE SÖKE ALIRIZ"

A
A
A
"HAKKIMIZI SÖKE SÖKE ALIRIZ"

Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, "Kanununda, ’memurların maaşları toplu sözleşme masasında belirlenir’ deniyor. Hükümet kendi başına bu iradeyi kullanamaz. Siyasi iktidarla masaya oturacağız, hakkımızı söke söke alacağız. Hak verilmez alınır" dedi.
Eğitim Bir-Sen İnegöl Temsilciliğinin divan toplantısı Kültürpark’ta yapıldı. Toplantıda konuşan Şube Başkanı Numan Şeker, cumhuriyet tarihinde 550 bin üye sayısını yakalayan tek sivil toplum örgütü, Bursa genelinde ise 17 bin üyesiyle yetkili sendika olduklarını belirterek, "Türkiye’nin en güçlü sivil toplum örgütüyüz. Bu gücümüzü Hakk’ın ve haklının yanında olmaktan alıyoruz. Yoksa birileri gibi baskılarla, devletin verdiği makamları kullanarak baskıcı bir şekilde sendikacılık yapmıyoruz. Sendikacılığa kalite getirmeye çalışıyoruz. Sendika dendiğinde 1 Mayıs’ta öldürülen 34 kişi, kaldırımların söküldüğü, arabaların yakıldığı zamanlar akla geliyor. Memur-Sen 1992 yılından bu yana bu alanlarda var. Biz 1 Mayısları bayrama dönüştürdük. Memur-Sen olduğu sürece bir daha 12 Eylül’ler ve 28 Şubat’ların yaşanması mümkün değildir" diyerek, sendikacılığa kalite getirdiklerini söyledi.
Eşit işe eşit ücret için mücadele ettiklerini belirten Şeker, "Milli Eğitim Bakanlığındaki bir hizmetliyle Maliye Bakanlığındaki bir hizmetlinin maaşı arasında 500 lira fark var. Aynı işi yapıyorlar. İşi neyse karşılığında aldığı ücret de adil olmalı. Maalesef bu adaletsizlik giderilirken başka büyük bir adaletsizliğe sebep olundu. 2,5 milyon kamu çalışanı eşit işe eşit ücret düzenlemesiyle ele alındı, ama yararlanan sadece 450 bin kişi oldu. 2 milyon 50 bin kişi maalesef bundan yararlanamadı. Bu büyük bir haksızlık. Bunun için mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi kazanacağız. Toplu sözleşme bize anayasal bir hak olarak verildi. Kanunda, ’Memurların maaşları toplu sözleşme masasında belirlenir’ deniyor. Hükümet kendi başına bu iradeyi kullanamaz. Hükümet şu anda enflasyon farkı olan 2.8 oranında zam verebilecek. Siyasi iktidarla masaya oturacağız, hakkımızı söke söke alacağız. Hak verilmez alınır" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Mayıs ayında yağan dolu üreticiyi vurdu Denizli’nin Buldan ilçesinde etkili olan şiddetli dolu yağışı, üzüm ve zeytin başta olmak üzere ekili arazilere zarar verdi. Yaklaşık 5 santimetre biriken dolu, şehir stadını ve sokakları beyaz örtüyle kapladı. Son yılların en kurak kış mevsimi geçiren Denizli’de bugün aniden bastıran şiddetli dolu yağışı Bulda ilçesindeki tarım arazilerinde büyük zarar yol açtı. Meteorolojinin günler öncesinden uyardığı dolu yağışı, öğleden sonra etkili olmaya başladı. Buldan ilçesi ve çevresinde yaklaşık yarım saat devam eden dolu yağışı nedeniyle cadde, sokak ve arazilerde 5 santimetreyi bulan dolu birikintileri oluştu. Günlük yaşamı ve trafik akışını olumsuz yönde etkileyen şiddetli dolu yağışı, Buldan Şehir Stadını da bembeyaz bir örgütle kapladı. Buldan şehir merkezinin yanı sıra Doğanköy, Oğuz, Bölmekaya ve Yenicekent mahallelerinde daha fazla etkili olan dolu yağışı, başta meşhur Sultani üzüm bağları ve zeytinlikler olmak üzere meyve bahçeleri ve daha kısa bir süre önce dikilmiş olan sebze fidanlarına zarar verdi. Yeni oluşmaya başlayan meyveleri ve yaprakları döken dolu, sebze fidelerini de kırdı. Buldan Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Özkan Gümüş, yaptığı açıklamada öğleden sonra etkili olan şiddetli dolu yağışının başta zeytin olmak üzere kayısı, erik, badem, kiraz, vişne ağaçlarında, üzüm bağlarında ve sebze ekili arazilerde büyük zarara yol açtığını belirtti.