GENEL - 10 Ocak 2012 Salı 14:39

BAŞKAN AKAYDIN GAZETECİLERLE BULUŞTU

A
A
A
BAŞKAN AKAYDIN GAZETECİLERLE BULUŞTU

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Türk basınının yaşadığı süreçte gelinen noktayı doğru bulmadığını söyledi.
Akaydın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Basın mensuplarının günlerini kutlayarak konuşmasına başlayan Akaydın, "Bugün basının sorunlarını konuşmak ve bunlara ortak olmak için bir araya geldik. 1961 yılından bugüne gelinen mücadelenizi çok yakından izledim. Demokrasi tarihinde basının yaşadıkları sorunlarla mücadele eden, bugüne gelinmesinde emeği olan özellikle basın özgürlükleri ve basın hakları konusunda emeği geçen herkesi kutluyorum"
dedi.
Başkan Akaydın, Türk basınının yaşadığı süreçte gelinen noktayı doğru bulmadığını belirterek şöyle konuştu: "Dünyada bazı ligler vardır. Bunlardan bazıları da basın özgürlüğü, demokrasi, kadın hakları gibi liglerdir. Bu liglerde Türk basınının yerinin basın özgürlüğü açısından 138’inci sıraya düşmesi, hapisteki gazetecilerin görüşleri nedeniyle, kaleminden dolayı yıllarca hapiste olması üzüntü veriyor. Bu durum, benim gibi insan hakları ve demokrasiye gönül koyanları ciddi şekilde üzüyor. Yargı
bağımsızlığının ortadan kalktığı, yargı mensuplarının klasik devlet memuru zihniyetine geldiği, siyasi iradenin emri haline getirilmiş bir ortamdayız. Kuvvetler ayrılığı dengesinin tamamen yok edilmiş olması çok önemli bir faktördür."
BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYAÇ VAR
Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ise her yıl 10 Ocak tarihinde sorunlarını dile getirdiklerini belirterek, "Aynı söylemleri tekrar ediyoruz. Bir yıl aradan geçiyor ve her yıl kaybımız oluyor. Bizi endişelendiren, sıkıntıya düşüren bir takım olumsuz olaylarla karşı karşıyayız. Basın özgürlüğüne yönelik tehditler varken emekçileri temsil eden örgütler ne yapıyor?"
Sendika örgütlerine bakınca hiçbir şey yapmadıklarının görüldüğünü anlatan Yeni, sözlerine şöyle devam etti: "Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Gazeteciler ekonomik özgürlüklerine kavuşursa, mesleklerini özgürce yapabilir. Antalya’da yerel gazetelerin sahiplerinin emekçilerden olması sevindirici bir olay. Bunun avantajını iyi kullanmalıyız. Antalya bu konuda üzerine düşen görevi yapıyor. Antalya’da Türkiye’ye örnek bir gazetecilik var."
Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi Başkanı Bünyamin Tokmak, bugünde gazetecilerin sosyal hakları, ekonomik özgürlükleri, kıdem tazminatı gibi sorunlarını konuşmayı istediklerini ancak bunun mümkün olmadığını sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir