GENEL - 27 Ocak 2012 Cuma 13:34

OSMANLI TORUNU MUHTEŞEM YÜZYIL`I İZLEMİYOR

A
A
A
OSMANLI TORUNU MUHTEŞEM YÜZYIL`I İZLEMİYOR

Sultan II. Abdülhamid’in dördüncü kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, ’Muhteşem Yüzyıl’ dizisini eleştirerek, "O dizide çok yanlış var. Onun yerine Kurtlar Vadisi’ni izleyin" dedi.
Osmanlı Devleti’nin Kurucusu Osman Bey adına Dursun Fakih tarafından Karacaşehir’de ilk hutbenin okunuşunun yıl dönümü etkinliğine katılmak için Eskişehir’e gelen Sultan II. Abdülhamid’in dördüncü kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Muhteşem Yüzyıl dizisini eleştirerek, "Aile olarak karar aldık. Kendi tarihimizi kendimiz çekip yapılan bu yanlışlıklara bir son vereceğiz" dedi.
Osmanlı padişahlarından Sultan II. Abdülhamid’in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, "Muhteşem Yüzyıl dizisini seyretmiyoruz çünkü çok fazla yanlış var. Biz bunu tarihi bir olay olarak düşünmüyoruz. Ancak diziye ve anlatılanlara pek hoş gözle bakamadık. Bu dizide anlatılan bizim ecdadımız. Yani benim dedelerim, ailem. Dizinin genelinde harem anlatılmış. En çok bundan rahatsız olduk. Aile olarak karar aldık, kendi tarihimizi kendimiz çekip yapılan bu yanlışlıklara bir son vereceğiz. Film bir şehzadenin
Fransa’daki hayatını anlatacak. Ecdat torunları olarak bunu Türkiye’ye anlatacağız ve gerçek Osmanlı tarihi ortaya çıkacak" ifadelerini kullandı.
Kurtlar Vadisi dizisini ailece seyrettiklerini kaydeden Osmanoğlu, "Kurtlar Vadisi dizisi günümüzde yaşanan olayları ve tarihimizi çok güzel anlatıyor. Güzel örnekler veriyorlar. Kurtlar Vadisi dizisinden örnek alsınlar" şeklinde konuştu.
Bu arada yıl dönümü etkinliğine; Vali Kadir Koçdemir, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan, Eskişehir Ertuğrulgazi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Dayar ve davetliler katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir