GENEL - 23 Ocak 2012 Pazartesi 16:23

OSMANİYE`DE KAÇAK ELEKTRİK OPERASYONU

A
A
A
OSMANİYE`DE KAÇAK ELEKTRİK OPERASYONU

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. (Toroslar EDAŞ) ekipleri tarafından Osmaniye’de kaçak elektrik operasyonu düzenlendi. Ekipler tarafından 1407 abone kontrol edildi ve kaçak elektrik kullandığı tespit edilen 15 abonenin elektriği kesildi.
Kaçak elektrik kullanımına yönelik operasyon başlatan TEDAŞ Osmaniye İl Müdürlüğü, 96 kişiden oluşan 40 ekip ile çeşitli mahallelerde abonelere kaçak elektrik operasyonu düzenledi. Sabahtan akşama kadar yapılan çalışmalarda 1407 abonenin sayaçları kontrol edildi. Kontrollerde usule uygun ancak eksiklikleri bulunan 294 abonenin sayacı mühürlendi. 7 aboneye usulsüz elektrikten dolayı, 8 aboneye ise kaçak elektrik kullanımından dolayı cezai işlem uygulandı ve elektrikleri de kesildi. Diğer yandan kontrol
edilen 1098 abonenin işlem yapılmasına gerek kalmadığını belirten TEDAŞ yetkilileri, kaçak kullanımını önlemek için kontrollerin bundan sonra da sık sık devam edeceğini bildirdiler.
Kaçak elektrik kullananların tükettiği elektriğin de dürüst vatandaşın cebine yansıdığını belirten TEDAŞ yetkilileri, sayaç veya tesisat çevresinde şüpheli abonelerin görülmesi halinde ilgili şirkete veya kolluk kuvvetlerine haber verilmesi gerektiğini bildirdiler. Kaçak elektrik kullanmanın yasalara göre hırsızlık suçu olduğunu ve bu suçu işleyen kişilere Türk Ceza Kanunu’nun 142. Maddesine göre; 2 ile 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılacağını belirten yetkililer, kaçak elektrik kullanımının Nitelikli
Hırsızlık suçu olarak şahsın dosyasına da işlenmekte olduğunu ve bu hırsızlık suçunu işleyen kimsenin devlet dairesinde hiçbir işe giremediğini söylediler.
Diğer yandan kesilen elektriği Mühür Kırarak açmanın da suç olduğunu hatırlatan yetkililer, "Mühür bozma suçu işleyenler, Türk Ceza Kanunu’nun 203. Maddesine göre 6 aydan 3 yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır" uyarısında bulundu.
Kaçak elektrik kullanmanın aynı zamanda kul hakkı yemek olduğunun da unutulmamasını ifade eden TEDAŞ yetkilileri, "Kaçak elektrik kullanmanın hem maddi hem de manevi sebeplerden dolayı, ülkemiz ve geleceğimiz açısından ekonomik çöküntüye sebep olacağını, işin manevi boyutunun da vicdani ve toplumsal rahatsızlığa sebep olacağını, suçu görüp de bildirmemenin suça ortak olma anlamına geleceğini unutmamalıyız" dedi.
Yetkililer, kaçak elektrik kullananları bildirmek için 186 veya 813 83 00 numaralı telefon hatlarının aranmasını istedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir