YEREL HABERLER - 16 Ocak 2012 Pazartesi 13:51

MERSİN`DE SİNEKLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI

A
A
A
MERSİN`DE SİNEKLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, özellikle yaz mevsiminde vatandaşlara büyük sıkıntı veren sivrisinek ve benzeri haşerelere karşı mücadelesine devam ediyor.
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, sinekle mücadelesine aralıksız devam eden ekiplerin, sivrisineklerin üreme dönemleri olan kış aylarında ilaçlama çalışmalarına daha da hız verdiğini söyledi. Özcan, bugünlerde yapılan periyodik ilaçlamalarla, sivrisineklerin üreyerek çoğalmalarının önüne geçtiklerini kaydetti.
Havaların soğuması ve yağışların başlamasıyla birlikte köprü altları, dere kenarları, lögar ve depo gibi kışlaklara çekilen sineklerin tespit edilen alanlarında, belirli periyotlarla larva ve uçkun mücadelesi yapıldığını vurgulayan Özcan, “Kış aylarının hava koşullarını tüm etkisiyle yaşadığımız bugünlerde ekiplerimiz, kışlak mücadelesinde larvasit uygulayarak larvaları kaynağında yok etmekte ve ergin hale geçmesini önlemektedir. Ayrıca belirlenen jit alanlarında uygun aralıklarla, yeterli dozlarda ilaçlama yapılarak sivrisineklerin çoğalmaları önlenmektedir” dedi.
Yapılan haşere ilaçlamasında uzman ekipler tarafından Sağlık Bakanlığı’nca onaylı ilaçların kullanıldığını belirten Özcan, “Kanalizasyonlar, yağmur suyu kanalları ve rögarlar sıcak sisleme ve el sisleme cihazlarıyla periyodik olarak ilaçlanmakta ve kışlayan sinekler ile haşereler öldürülmektedir” diye konuştu.
Özcan, okul, cami, hastane gibi kamu kurumlarında da, ihbar ve şikayet üzerine pire ve kene mücadelesinin yapıldığını ifade etti. Özcan, yapılan bu çalışmalar neticesinde inşallah önümüzdeki yaz halkın, sivrisineklerin ve benzeri haşerelerin yarattığı sıkıntıyla karşılaşmayacağını dile getirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir