YEREL HABERLER - 01 Şubat 2012 Çarşamba 15:08

MİLLETVEKİLİ VELİ AĞBABA, MASKF`Yİ ZİYARET ETTİ

A
A
A
MİLLETVEKİLİ VELİ AĞBABA, MASKF`Yİ ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nu (MASKF) ziyaret etti.
Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanlığı görevini yürüttüğü dönemden bu yana MASKF’yi ziyaret borcunun olduğunu belirterek, "Maalesef Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya’da amatör spor kulüpleri hem devletten hem de yerel yönetimlerden çok fazla destek alamıyor. Malatya geçmişte amatör spor kulüpleriyle ünlü olan bir kentimiz. Maalesef amatör spor kulübü yöneticiliği yapmak çok zor. Değerli yöneticilerimiz bu zor görevi üstlenmiş ve en güzel şekilde yürütmeye çalışıyor. Maddi imkansızlıklar
içerisinde bu görevi yapıyorsunuz. Profesyonel takımlar gibi değil, amatör bir ruhla mücadele ediyorlar. Amatörün yaşaması gerekiyor ki, profesyonel takımlar gelişsin ve Malatya sosyal anlamda ilerlesin. Sporun, bir kente ve insanlara büyük katkılar sağladığını biliyoruz. Amatör kulüplerimizin faaliyetlerinin artarak, devam etmesini diliyorum. Bende üzerime düşen bir görev olursa yapmaya hazırım" dedi.
MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir ise, ziyaretlerinden dolayı Ağbaba’ya teşekkür ederek, "Spor taban birlikleri olarak hep birlikte özveriyle çalışıyoruz. Malatya’da 154 tane kulübümüz bulunuyor. Malum durumu iyi olmayan kulüplerimiz çoğunlukta. Devlet desteğiyle ayakta durmaya çalışıyorlar ama tam anlamıyla yeterli değil. Malatya Belediyesi bize malzeme yardımında bulunuyor. İl Genel Meclisi 100 bin TL malzeme yardımında bulunacak. Böylelikle kulüplerimiz faaliyetlerini sürdürmeye çalışıyor" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir