GENEL - 18 Ocak 2012 Çarşamba 12:16

VALİ COŞ: "TELAŞA VE PANİĞE GEREK YOK"

A
A
A
VALİ COŞ: "TELAŞA VE PANİĞE GEREK YOK"

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, El Kaide operasyonunda 6 kişinin gözaltına alındığını ancak iddia edildiği gibi kentin içme suyu şebekesine zehir atılmadığını söyledi. Coş, "Herhangi bir telaşa, tedirginliğe ve paniğe gerek yok" dedi.
Vali Coş, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan El Kaide operasyonunda 6 kişinin gözaltına alındığını, gözaltı sayısının artabileceğini söyledi. Gereken bütün çalışmaların yapıldığını ifade eden Coş, "Adana merkezli değişik illerle müşterek yapılan bir operasyon. Çalışma devam ediyor. Gazetede ifade edildiği gibi vatandaşımızın telaşa düşmesini gerektirecek bilgi şu ana kadar elde edilemedi. Nerden nasıl alındığını bilemiyoruz. Böyle bir ihtimal söz konusu değil.
Ayrıca ilgili kuruluşlarımızın tedbirleri mevcut. Gözaltına alınan kişilerin yasal işlemleri devam ediyor. Şu anda sorgu ve adliye aşamasında olduğu için soruşturma devam ediyor. Erken bilgiler bunlar" diye konuştu.
Kamuoyunun endişelenmesini gerektirecek bir şey olmadığına dikkat çeken Coş şunları kaydetti:
"Polisimiz, jandarmamız, güvenlik kuvvetlerimiz vatandaşımızın güvenliği için her türlü tedbiri 24 saat esasına göre almıştır, almaktadır. Bu yüzden vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Herhangi telaşa, tedirginliğe ve paniğe gerek yok. Biz şundan emin olun ki sadece Adana’da değil, ülkemizin diğer yerlerinde Adana ile irtibatlı olarak Adana’dan herhangi bir kişinin katılımıyla da olsa suç işlemek isteyen, bu amaçla bir araya gelen, çalışma yapanları güvenlik kuvvetlerimiz takip etmektedir. Suç ve
suçlularla mücadelede biraz önce gördüğünüz gibi teknolojinin bütün imkanlarından da istifade ederek elinden gelen bütün gayreti göstermektedir."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir