YEREL HABERLER - 11 Ocak 2012 Çarşamba 12:50

SELİN FATURASI 2 MİLYON 360 BİN TL

A
A
A
SELİN FATURASI 2 MİLYON 360 BİN TL

Muğla ve ilçelerinde 7 Ocak 2012 Cumartesi gününden bu yana devam eden aşırı yağışlar sonrası başlatılan hasar tespit çalışmaları tamamlandı.
Yapılan hasar tespit çalışmasına göre, İl Özel İdare Müdürlüğü sorumluluk alanında meydana gelen hasarın 1 milyon 330 bin TL, Köyceğiz ilçesinde ise belediye tarafından gerçekleştirilen hasar tespitinin 1 milyon 30 bin TL olduğu açıklandı. Genel hasarın ise 2 milyon 360 bin TL olduğu açıklanırken, Valilik tarafından Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığından acil yardım ödeneği talep edildi.
Bodrum ilçesinde fırtınadan dolayı 3 tekne karaya vurmuş, 4 sandal su ile dolmuş ve sahildeki bazı işyerleri dalgalardan dolayı su baskınlarına maruz kalmıştı. Muğla Merkez Çakmak Köyünde 2 konut, biri şyeri, Ula İlçesinde bir konut, Köyceğiz İlçesinde 34 konut ve 11 işyeri olmak üzere il genelinde toplam 37 konut, 12 işyerinde su basması sonucu hasarlar oluştu. Köyceğiz ilçe merkezinde gölün taştığı alanlarda hasar tespit çalışmaları ise halen devam ediyor. Köyceğiz ilçesinde Kargıcık deresinin üç yerden taşması ve yan tahkimatı yıkması sonucu ilçe merkezi su taşkını yaşarken, tarım arazileri, portakal bahçeleri, cadde ve sokaklar ile bazı işyeri ve evlerin bodrum ve zemin katlarında su baskınlarına neden oldu.
Öte yandan Muğla merkez Yörükoğlu köyünden 35 üreticinin 300 dekarlık hububat ve yem bitkisi zarar görürken, Taşlı köyünde 12 üretici 70 dekarlık hububat ve yem bitkisi zarar gördü. Köyceğiz ilçesine bağlı Balcılar, Hamitköy, Döğüşbelen, Zaferler, Çandır, Köyceğiz ve Toparlar köylerinde 280 üreticiye ait yaklaşık 7 bin 200 arı kovanı ve 6 bin 130 dekar narenciye, nar ve domates (sera) alanı zarar gördü. Ula ilçesine bağlı Kıyra, Kavakçalı, Arıcılar, Yeşilova Sarayyanı ve Turgut köylerinde 3 bin arı kovanı ve 2 bin dekar meyve ve hububat alanında zararlar oluştu. Ayrıca Fethiye ilçesi Çalıtözü köyünde 25 çiftçinin 6 dekar sera olmak üzere 50 dekar ekili alanında hasar oluştu.
Muğla Valisi Fatih Şahin, aşırı yağışlardan zarar gören sera alanları, hububat ve yem bitkisi ekim alanları ve arı-arı kovanlarının hasarları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bildirileceğini, tarım sigortası kapsamında olanlar ise sigortadan yararlandırılacağını belirtti. Vali Şahin, “Sigorta kapsamında olmayan üreticilere 2090 sayılı Tabi Afetlerden Zarar Gören Çiftçilere Yapılacak Yardımlar Hakkındaki Kanun hükümleri çerçevesinde gerekli tüm yardımlar yapılacaktır. Yapılan hasar tespit çalışmalarına göre valiliğimizce (İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü) Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’ndan acil yardım ödeneği talep edilecek” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir