YEREL HABERLER - 21 Ocak 2012 Cumartesi 13:10

BEDENSEL ENGELLİLERE, KAR ENGELİ

A
A
A
BEDENSEL ENGELLİLERE, KAR ENGELİ

Devrek’te bedensel engellilere yönelik açılması planlanan ahşap boyama ve vernikleme kursu’na şiddetli kar yağışı nedeniyle beklenen talep olmadı.
Zonguldak’ın Devrek İlçesinde Zonguldak İşkur İl Müdürlüğü, Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği ile Devrek Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlenecek olan bedensel engellilere yönelik ahşap boyama ve vernikleme Kursu’na 16 yaş ve üstü toplam 12 bedensel engelli kursiyer alımı planlandı. Günlerdir Zonguldak genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle hedeflenen 12 engelli müracaatı gerçekleştirilemedi. Yeterli ilginin olmaması nedeniyle kayıt tarihinin 26 Ocak Perşembe gününe kadar uzatıldığı bildirildi.
Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Songül Malkoç, kursa müracaat için bedensel engellilere çağrıda bulundu. Malkoç, “Dört kişiden oluşan komisyon nezaretinde müracaat eden vatandaşların oluşacak şarlar meydana gelesiye kadar eleme usulü ile kursa yerleştireceğiz. Bu kurslara Devrek, Çaydeğirmeni, Eğerci ve Özbagı beldelerinde ikamet eden vatandaşlar katılabilecekler. Ancak şimdiye kadar bölgemizde ki olumsuz hava koşullarından dolayı istediğimiz hedefi yakalayamadık. Müracaatlar 26 Ocak Perşembe günü saat 14.00’a kadar devam edecektir. Bu kursa dahil olmak isteyenlerin ilçemizde bulunan eski Jandarma Karakolu’ndaki atölyemize müracaatlarını bekliyoruz” dedi.
Malkoç, düzenlenecek kursla ilgili de şu bilgileri verdi; “6 ay süre içerisinde verilecek kurslarda Bedensel engelli vatandaşlarımızın bilgi, beceri ve meslek sahibi olmalarını sağlayacağız. Zonguldak’ın Devrek İlçesinde çok sayıda ağaç işleriyle uğraşan atölyelerde el emeğine dayalı çok sayıda yardımcı elemana ihtiyaç var. Verilecek kursların akabinde bu kişilere kurs bitirme sertifikaları verilerek bu atölyelere yardımcı eleman olarak işe yerleştirilmesi sağlanacaktır. Bedensel Engelliler toplum içinde toplumun katılımcı bir bireyi olarak yaşamayı sürdürmek için özel bakıma ve desteğe gereksinim duyan kimselerdir. Kendilerini yeterince ifade edemeyen bedensel engellilerin çalışma yaşamında yer almamaları tüm dünyada sık rastlanan, ancak istenmeyen bir durumdur. Bu durum bedensel engelli bireylerin yaşam kalitelerini, eğitebilirliliğini ve toplumla bütünleşmelerini artıracağı gibi toplumunda onları yok saymasını, sorunlarını göz ardı etmesini önleyecektir” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Üzümlü’de çiftçilere bağcılık, meyvecilik, sebzecilik ve bitki hastalıkları hususunda eğitim verildi Bağcılık, meyvecilik ve sebzecilik gibi tarımın alt sektörleriyle Erzincan’da ön plana çıkan Üzümlü çiftçisi, Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün işbirliği ile düzenlenen toplantıyla bilgilendirildi. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ilçe merkezlerinde başlattığı eğitim ve yayım çalışmalarını sürdürüyor. Havaların ısınmasıyla birlikte tarım sektörü hareketlenirken tarım teşkilatı da eğitim ve yayım çalışmalarına hız verdi. Erzincan Valiliği’nin himayesinde Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün işbirliği ile Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde çiftçilere eğitim verildi. Düzenlenen toplantıda çiftçilere yöreye uygun olarak başta bağcılık ve kiraz yetiştiriciliği olmak üzere meyvecilik, sebzecilik ve bitki hastalık ve zararlıları ile mücadele konusunda bilgilendirme yapıldı. Çiftçilerin istekleri doğrultusunda eğitim ve yayım çalışmalarını hızlandıran tarım teşkilatı ilçe merkezlerinde hem çiftçileri bilinçlendiriyor hem de eğitim ve yayım hizmetini çiftçinin ayağına götürüyor. Üzümlü ilçesinde yapılan bilgilendirme toplantısına çiftçiler yoğun ilgi gösterdi. Lezzeti ile ülke genelinde tanınan coğrafi işaretli Cimin Üzümünün daha geniş alanlarda yetiştirilmesini, verimi ve kaliteyi artırmak üzere çalışmalarını sürdüren Erzincan İl Müdürlüğü, çiftçilerin yaşadığı sorunların çözümü noktasında Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ile birlikte çalışıyor. Tarım sektöründe yapılması gerekenleri, yaşanan yenilikleri Müdürlüğe ait sosyal medya platformları ile duyuran, birçok alanda çiftçileri sürekli sms ile bilgilendiren Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, alanda da oluşturduğu teknik ekipler ile sürekli çiftçilerin yanında yer alıyor.