YEREL HABERLER - 21 Ocak 2012 Cumartesi 10:02

YURTTA KALAN ÇOCUKLARA DOĞUM GÜNÜ PARTİSİ DÜZENLENDİ

A
A
A
YURTTA KALAN ÇOCUKLARA DOĞUM GÜNÜ PARTİSİ DÜZENLENDİ

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Yetiştirme Yurdu’nda eğitim gören ve Ocak ayı içinde dünyaya gelmiş olan çocuklar için doğum günü partisi düzenledi.
Öğretmenevi’ndeki partiye; Vali Yardımcısı Murat Demirci, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, eşi Nurhayat Bozkuş, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Akın Oktay, Digor Kaymakamı Erdoğan Özdemir, AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Neval Sezer, öğrenciler ve öğretmenleri ile Karslı aileler katıldı.
Daha sonra Doğum günü pastası salona getirildi. Pasta etrafında yerlerini alan çocuklar, Vali Yardımcısı Murat Demirci, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve AK Parti Sosyal İşleri Başkanı Neval Sezer ile birlikte doğum günü pastasını kestiler. Protokol üyeleri çocuklarının hepsini birer birer yanaklarından öptü ve doğum günlerini kutladı.
Geleneksel hale getirilen doğum günü partilerinde Ocak ayında dünyaya gelen çocuklara Vali Yardımcısı Murat Demirci, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak tarafından çeşitli hediyeler verildi. Çocukların hediyeleri dağıtıldıktan sonra birlikte halay çekildi.
Gönüllerince oynayan çocuklar renkli görüntüler oluştururken, Vali Yardımcısı Murat Demirci ile Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un Ankara misketi oynamasına salonu dolduranlarda eşlik etti.
Vali Yardımcısı Murat Demirci, çocukların, çocukluklarını yaşamalarının hayatlarının en güzel anları olduğunu söyledi. Demirci; “Bunlar bugünün çocukları ve yarının büyükleridir. Onun için hepsine sevgilerimi sunuyorum. Hepsine güzel günler diliyorum ve hepsine güzel gelecekler diliyorum” dedi.
Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, “Yurtta kalan evlatlarımız en mutlu günlerinde, dünya ya gözlerini açtıkları doğum günlerinde birlikte olduk. Onların bu sevinçlerini birlikte paylaştık. Bu bizi çok mutlu etti. Bu çocuklarımız inanıyorum ki, geleceğin büyük insanları olacaklar. Yeniden hepsinin doğum gününü kutluyorum” diye konuştu.
Çocuklarla sıcak ilişkiler kuran ve bir anda etrafı çocuklarla dolan AK Parti Sosyal İşler Başkanı Neval Sezer; “Bu organizasyonu yapanlara teşekkür ediyorum. Bu çocuklar hepimizin. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz. Onların kederi bizim kederimiz. Ama burada gördüğüm ortam çocuklarımız çok mutlu. Çocuklarımıza bakan yetkili arkadaşlarımız adeta çocuklarla bir bütün olmuş. Bu son derece önemli. Çocukların doğum günlerini kutluyor, nice sağlıklı yıllar diliyor ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından tekrar sahneye çıkan çocuklar gece geç saatlere kadar gönüllerince eğlendiler. Türküler eşliğinde eğlenen çocuklara protokol üyeleri de eşlik etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.