YEREL HABERLER - 16 Ocak 2012 Pazartesi 11:18

KAYMAKAM GÜLDİBİ, ÇATALÇEŞME-KIRKGÖZ İÇME SUYU BİRLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

A
A
A
KAYMAKAM GÜLDİBİ, ÇATALÇEŞME-KIRKGÖZ İÇME SUYU BİRLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, 18 köye içme suyu hizmeti veren Çatalçeşme-Kırkgöz İçme Suyu Birliği’ni ziyaret ederek, çalışmalar hakkında birlik başkanı Mustafa Bayır’dan bilgi aldı.
Birlik başkanı Mustafa Bayır, 2012 yılının mali bütçesinin bir milyon 210 bin lira olarak kabul edildiğini, 2012 yılında eksik kalan köyiçi şebeke yenilenmesi, 2 köye yeni su deposu talebinin karşılanması, ana isale hattı ve köy içi bakım ve onarım çalışmalarını yapacaklarını bildirdi.
Bayır, 2011 yılı bütçesinin 975 bin lira olduğunu belirterek, "Çatalçeşme-Kırkgözü İçmesuyu Birliği’nin abone sayısı 3 bin 522 olup, üyemiz köylere en sağlıklı ve tertemiz içmesuyu vermekteyiz. 2011 yılında abonelerimiz 411 bin 5 ton su kullandı. Bu arada su kaynaklarımızın bakım ve onarımı, arızalara anında müdahale edebilmek için kazıcı iş makinesi alacağız. Birliğimizin üyesi olan köylerimizdeki su abonelerimize en sağlıklı, en temiz ve en ucuz içmesuyunu içirmekteyiz" dedi.
Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, aldığı brifingin ardından yaptığı konuşmada, birlik üye ve yöneticilerinin Muhtarlardan oluştuğunu, muhtarların da demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu söyledi.
Birliklerin önemli hizmetler yaptıklarını, bu nedenle çalışmalarında son derece dikkatli olmaları gerektiğini kaydeden Kaymakam Güldibi, "Muhtarlarımız ve Birliklerimizin başkan ve yöneticileri yaptıkları işlerde son derece dikkatli ve titiz olsunlar. Biz köylerimizin ve birliklerimizin sorunlarının çözümünde elimizden gelen desteği vermeye devam ediyoruz. Ancak birliklerimizin başkan ve yöneticileri yasaların dışına kesinlikle çıkmasınlar. Hizmetlerinde şeffaf ve adil olsunlar. Yasaları, tüzükleri, kuralları sürekli okusunlar ve yanlış işler yapmasınlar. Birliklerimiz, demokrasimizin gereği olarak kurulmuşlar ve öyle faaliyet göstermektedirler. Hiçbir yöneticimizin sıkıntıya düşmesini istemeyiz" ifadesini kullandı.
Kaymakam Orhan Şefik Güldibi’nin, Çatalçeşme Kırkgözü İçmesu Birliği ziyaretinde, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Yılmaz Karabulut, Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Özcan ve birliğin yöneticileri hazır bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Trendyol Süper Lig: Y. Adana Demirspor: 0 - Galatasaray: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Y. Adana Demirspor, Galatasaray ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 1. dakikada Balotelli’nin pasında savunma arkasına hareketlenen Mendoza’nın ceza sahası dışı sağ çaprazdan yerden vuruşunda kaleci Muslera topu güçlükle kornere çeldi. 12. dakikada Kaan Ayhan’ın pasında Kerem Demirbay’ın ceza yayının sağından sert şutunda top üst direkten oyun alanına geri döndü. 17. dakikada Mertens’in pasında ceza sahasında sağında topla buluşan Barış Alper Yılmaz’ın şutunu kaleci Magomedaliyev gole izin vermedi. 26. dakikada Mendoza’nın vuruşunda seken topta ceza sahası dışında topla buluşan Balotelli’nin şutunu kaleci Muslera kornere çeldi. 42. dakikada Ziyech’in ceza sahası dışından sert şutunda top üstten dışarıya çıktı. Hakemler: Bahattin Şimşek, Süleyman Özay, Osman Gökhan Bilir Y.Adana Demirspor: Magomedaliyev, Atal, Gravillon, Semih Güler (Manev dk. 11), Mohammadi, Michut, Maestro, Yusuf Barasi, Mendoza, Yusuf Erdoğan, Balotelli Yedekler: Yılmaz Aktaş, Cisse, Abdulsamet Burak, İzzet Çelik, Tayfun Aydoğan, Dorukhan Toköz, Alioui, Fougeu, Aimbetov Teknik Direktör: Hikmet Karaman Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakcı, Nelsson, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Barış Alper Yılmaz, Mertens, Ziyech, Icardi Yedekler: Günay Güvenç, Aurier, Davinson Sanchez, Eyüp Aydın, Berkan Kutlu, Sergio Oliveira, Ndombele, Tete, Kerem Aktürkoğlu, Vinicius Teknik Direktör: Okan Buruk