YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 10:12

MOTAŞ EĞİTİM ÇALIŞMASINA AĞIRLIK VERDİ

A
A
A
MOTAŞ EĞİTİM ÇALIŞMASINA AĞIRLIK VERDİ

Malatya Belediyesi adına toplu taşıma hizmeti veren Malatya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri A.Ş. (MOTAŞ), hizmet kalitesini arttırmak amacıyla bir yandan eğitimlerini sürdürüyor, diğer yandan araç filosuna yeni otobüsler katıyor.
Malatya Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak verilen bilgide, "2011 yılı Ocak ayında 119 araçla toplu taşımacılık hizmetini sürdüren MOTAŞ, 2012 yılı Ocak ayı itibari ile aktif 135 araçla Malatya halkının ulaşım ihtiyacını karşılıyor" denildi. MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı, hizmetlerinin dünya standartlarına ulaşması hedefiyle çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Hizmet kalitesini arttırmak amacıyla hizmet içi eğitimi çok önemsiyoruz. Bu bilinçten hareketle 2011 yılında her
ay hizmet içi eğitim seminerleri düzenledik" dedi. Genel Müdür Alıcı, "Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’ın MOTAŞ’a vermiş olduğu önem ve değere layık bir şekilde vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmanın çabası içerisindeyiz. Özellikle Sayın Başkanımız ile yapmış olduğumuz toplantılarda, Başkanımızın üzerinde titizlikle durduğu eğitim seminerlerine bizler de ciddiyetle yaklaştık" şeklinde konuştu. Toplam 14 eğitim semineri düzenlediklerini anlatan Alıcı, "Bu eğitimler oldukça ilgi gördü. Ülkemizde de dünyada
da eşine nadir rastlanan bu organizasyonun sahibi olarak; bireylerin iş yaşamını etkileyen faktörlerden en önemlisi olan aile hayatının iyileştirilmesi amacıyla MOTAŞ ailesi olarak daha bilgili ve daha mutlu bir aile tesis etmeyi amaçladık. Çünkü mutlu bir çalışan için mutlu bir aile en önemli etkendir. Kaliteli hizmetin temelini ise mutlu çalışanların oluşturacağı kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı.
Alıcı, ayrıca toplu taşıma araçları ve kullanım biçimleri gözlemlenerek bir toplu taşıma kültürünün oluşturulmasına yönelik eğitimlerin yapılması gerektiği sonucuna vardıklarını dile getirerek, "Bu doğrultuda ilköğretim öğrencilerine yönelik ’Toplu Taşımada Bilinmesi Gerekenler’ adlı 5 bin kitapçık hazırlayarak okullarda öğrencilerimize ulaştırdık. Bu çalışmayla da öğrencilerimizden başlayarak toplumdaki tüm bireylere yansıyacak olan bir toplu taşıma kültürünün oluşmasını amaçladık" dedi. 2011 yılı
içerisinde düzenlenen eğitimlerden alınan geri dönüşlere de değinen Alıcı, "Eğitimlerin olumlu yansımalarını gerek personelimizin davranış biçimlerindeki değişikliklerden gerekse halkımızdan gelen tebriklerden aldık. Faaliyetlerimiz yerel basında olduğu kadar ulusal basında da yer aldı ve takdir gördü" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Karacasu’da ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliğiyle orman yangınlarına dikkat çekildi Aydın’ın Karacasu ilçesinde, orman yangınlarının önlenmesi ve çevrenin korunması adına Karacasu Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ve Karacasu Şehitleri Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri, ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliği kapsamında bir araya gelerek Dedebağ mevkiinde bulunan ormanlık alandaki çöpleri topladı. Türkiye’de son yıllarda artan orman yangınlarının önlenmesi ve muhtemel yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararın en aza indirilmesi amacıyla çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Karacasu’daki Atatürk İlkokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlik kapsamında öğrencilere, ormanların korunması ve yangınların önlenmesi konularında bilgilendirme yapıldı. ’Orman Benim, Çöp Atmam, Yangını Önlerim’ sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, çevrelerine duyarlılık kazanarak ormanların korunmasına katkıda bulundu. Karacasu Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, "Ülkemizde orman yangınlarının önlenmesi ve muhtemel yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararın en aza indirilmesi amacıyla ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliği kapsamında ’Orman Benim, Çöp Atmam, Yangını Önlerim’ sloganıyla İlçemiz Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ve Karacasu Karacasu Şehitleri Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerinin katılımıyla Dedebağ mevkiinde bulunan ormanlık alandaki çöpler toplandı" ifadelerine yer verildi.
İstanbul Trendyol Süper Lig: İstanbulspor: 0 - Adana Demirspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında İstanbulspor, Adana Demirspor’u konuk ediyor. Mücadelenin ilk yarısı Adana Demirspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Manev’in savunmanın arkasına attığı uzun pasta ceza sahası içi sağ tarafında İsmail Çokçalış’ın kontrol edip içeri çevirdiği topa altıpas içerisinde Yusuf Barasi’nin diziyle yaptığı dokunuşta meşin yuvarlak filelere gitti. 0-1 20. dakikada savunmanın kaptırdığı topta araya giren Yusuf Barasi, topla birlikte ceza sahasına girip sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Mücahit Serbest’in kurtarışında meşin yuvarlak oyun alanına döndü. 23. dakikada sağ kanattan Sambissa’nın yaptığı ortada penaltı noktası üzerinde Loshaj’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı. 29. dakika Sambissa’nın pasında sol kanatta topla buluşan Mamadou, ceza yayı sol tarafına kadar ilerleyip yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yakın kale direğine çarpıp oyuna alanına döndü. 34. dakikada savunmanın kaptırdığı topta araya giren Yusuf Erdoğan’ın ceza yayı sağ tarafından yaptığı vuruşta kaleci Mücahit Serbest’in müdahalesi sonrası ceza sahası içi sol çaprazda topu önünde bulan Mendoza, kaleye yüzünü dönerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti. Hakemler: Buğra Taşkınsoy, Mehmet Salih Mazlum, Ali Can Alp İstanbulspor: Mücahit Serbest, Duhaney, Mehmet Yeşil, Simon Deli, Coly, Ali Yaşar, Vorobjovas, Loshaj, Sambissa, Mamadou, Emir Kaan Gültekin Yedekler: Murat Eser, Vefa Temel, Emir Vuruşaner, Özcan Şahan, Okan Erdoğan, Tunahan Şamdanlı, Baran Vardar, Traore, Eren Arda Şan, Jackson Teknik Direktör: Osman Zeki Korkmaz Adana Demirspor: Magomedaliev, İsmail Çokçalış, Manev, Abdulsamet Burak, Mohammadi, Maestro, Michut, Mendoza, Yusuf Barasi, Yusuf Erdoğan, Balotelli Yedekler: Yılmaz Aktaş, Deniz Eren Dönmezer, Tayfun Aydoğan, Alioui, İzzet Çelik, Aymbetov, Burhan Ersoy, Dorukhan Toköz, Ozan Demirbağ, Fougeu Teknik Direktör: Hikmet Karaman Gol: Yusuf Barasi (dk. 10) (Adana Demirspor) Sarı kart: Balotelli (Adana Demirspor)