YEREL HABERLER - 18 Ocak 2012 Çarşamba 12:28

AK PARTİ`DE YENİ DÖNEM

A
A
A
AK PARTİ`DE YENİ DÖNEM

AK Parti Adana İl Başkanlığı görevine atanan Ziyaeddin Yağcı, düzenlenen törenle yeni görevine başladı. Yoğunluk nedeniyle izdiham yaşandığı törende konuşan Yağcı, geçmişle hesaplaşma içine girmeyeceklerinin atını çizerek, Başbakan Erdoğan’ın önlerine koyduğu; 2014 yılında Adana’daki tüm belediyeleri kazanma hedefine ulaşmak için çalışacaklarını söyledi.
YOĞUNLUK NEDENİYLE İZDİHAM YAŞANDI
AK Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve aynı zamanda da 22. dönem Adana milletvekilli Yağcı, yeni görevine başladı. İl Binası’nda düzenlenen ve yoğun ilgi gösterilen törenle birlikte mazbatasını alan Yağcı’ya partililer sevgi gösterilerinde bulunurken, yoğunluk nedeniyle de zaman zaman izdiham yaşandı. Törene katılanlar arasında; AK Parti Kurucu İl Başkanı Ömer Faruk Gerger ile birlikte bir dönem yine ’il başkanlığı’ görevini üstlenen Abdullah Doğru, Erol Çomu ve Mustafa Attaloğlu’nun yanı sıra Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmat Çelikcan, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan da yer aldı.
“GEÇMİŞLE HESAPLAŞMA İÇİNE GİRMEYECEĞİZ”
Mustafa Kebude’nin, AK Parti Genel Merkezi’nce görevden alınmasının ardından il başkanlığını vekalet eden Kamil Yıldırım, yeni dönemde görevi üstlenen Ziyaeddin Yağcı’ya mazbatasını takdim ederken, Yağcı da Yıldırım’a da partiye verdiği hizmetler nedeniyle bir demek çiçek takdim etti. Törende; yine genel merkez tarafından Seyhan İlçe Başkanlığı’na atanan Kasım Pamuk ile Çukurova İlçe Başkanlığı’na getirilen Ramazan Çırak’a da başarı dileği iletildi. Burada konuşan Yağcı, geçmişle bir hesaplaşma içine girmeyeceklerini, bunun kimseye bir faydası olmayacağının altını çizerek, yeni yönetimi de bir haftalık zaman dilimi içerisinde oluşturacaklarını anlattı.
“BİRLİK OLMAK VE HEP BİRLİKTE PARTİMİZİN BAŞARISI İÇİN ÇALIŞMALIYIZ”
Yeni yönetimi belirlerken, daha önce yönetimde yer alan isimlerin yanı sıra milletvekilleri, İl Genel Meclisi üyeleriyle birlikte ’parti büyüğü’ olarak gördükleri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ile de görüşeceklerini dile getiren Yağcı, “Eğer geçmişte partide yöneticilik yapan arkadaşlarımız, yeni yönetimde de görev almak isterlerse bundan şeref duyarız. Ama istemezlerse onların tecrübe ve birikimlerinden de faydalanmak isteriz. ’Bir elin nesi var, iki elin sesi var’ özdeyişinden yola çıkarak, birlik olmak ve hep birlikte partimizin başarısı için çalışmalıyız. Herkesin bize yardımcı olması, gücümüze güç katmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.
“PARTİMİZİN İLK KURULUŞUNDAKİ COŞKUYU YAŞIYORUM”
“Bugün burada tıpkı partimizin ilk kuruluşunda yaşadığımız coşkuyu yaşarken, sanki elime ilk defa mikrofon koymuş gibi heyecanlıyım” diyen Ziyaeddin Yağcı, “AK Parti İl Başkanlığı’nda bir boşluk vardı. Bu boşluğun doldurulabilmesi noktasında genel merkezimizin görevlendirdiği 2 milletvekili, kente gelerek burada partinin çeşitli kademelerindeki arkadaşlarımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanları ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelip, ’Hangi ismi başkan olarak görmek istersiniz?’ diye sordular. Benim ismimin ön plana çıkması ve İl Başkanlığı’na aday olan arkadaşlarınsa genel merkezde; ’Ziyaeddin Yağcı varsa Adana’da sorun olmaz, biz de onunla birlikte çalışabiliriz’ demesi, onur ve gurur verici bir şey. İşte AK Partili duruşu bu” diye konuştu.
“2014 YILINDA ADANA’DAKİ TÜM BELEDİYELERİ KAZANMALIYIZ”
2007 yılında siyasete nokta koyduğunu, ancak siyasetin halka hizmet noktasında önemli bir görev ve sorumluluk olduğu için görevden kaçmayarak, ’il başkanlığı görevi’ni kabul ettiğini anlatan Yağcı, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Artık Adana’da yeni ve yepyeni bir süreç başlıyor. Eğer belimiz kırılmadıysa şanslıyız. Çünkü bize verilen görev, büyük bir yük. Bu yükün altında da elbirliğiyle kalkacağız. Şunu açıkça ifade etmeliyim ki, görevi üstlenirken Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bize bir görev verip, önümüze de hedef koydu. 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Adana’daki tüm belediyeleri kazanmamız talimatını verdi. Biz de bu hedef doğrultusunda ’Bismillah’ deyip, göreve başladık. Ve hep birlikte hedefe ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Adana’daki tüm belediyelerde ’Ak Kadrolar’ olacak. Bunun için daha çok çalışmalıyız”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.