YEREL HABERLER - 19 Ocak 2012 Perşembe 17:31

ORDU VALİLİĞİ`NDEN `ÇEŞİAT` AÇIKLAMASI

A
A
A
ORDU VALİLİĞİ`NDEN `ÇEŞİAT` AÇIKLAMASI

Ordu’da 2008 yılında Valilik tarafından doğayı ve insan sağlığını korumak, çevre suçlarıyla mücadele etmek amacıyla Ordu Valiliğince kurulan Çevre Suçları İnceleme ve Araştırma Timi (ÇESİAT) adlı birimin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesine alındığı açıklandı.
Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamada, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na dönüştürüldüğü, bu durumda çevreyi ilgilendiren tüm işlemlerin bakanlık bünyesine dahil edildiği belirtildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın il müdürlükleri bünyesinde, ÇED Çevre ve İzin Şube Müdürlüğü, Çevre Yönetimi ve Denetim Şube Müdürlüğü oluşturulduğu hatırlatılan açıklamada, "Daha önce Ordu ili genelinde çevre suçlarıyla mücadele amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 9. maddesine göre Ordu Valiliği’nce hazırlanan 20 Kasım 2008 tarihli Yönerge ile oluşturulan ’Ordu Çevre Suçlarını İnceleme ve Araştırma Timi’ tarafından yürütülen görevler, bundan böyle İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bağlı ÇED Çevre ve izin Şube Müdürlüğü ile Çevre Yönetimi ve Denetim Şube Müdürlüğü tarafından yürütülecektir. Ayrıca, İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı olarak görev yapan Jandarma Çevre Timi, çevre suçlarıyla ilgili kontrol ve denetim görevini sürdürecektir" denildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir