GENEL - 25 Ocak 2012 Çarşamba 22:10

ZAMAN GAZETESİ`NİN 25. YILI

A
A
A
ZAMAN GAZETESİ`NİN 25. YILI

Franasa’nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, "Fransa, Türkiye ile olan ilişkilerine önem veriyor" dedi.
Zaman Gazetesi’nin 25. yıldönümü Ankara Ticaret Odası Konferans Salonunda yapılan bir törenle kutlandı. Kutlamaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak,
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Büyükelçiler, milletvekilleri, medya temsilcileri, İhlas Medya Grup Başkanı Nuri Elibol, İhlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar, Zaman Gazetesi çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, ATO Konferans Salonu’na girmeden önce gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı. Bili, Cumhurbaşkanı Gül’ün eşinin Büyükelçilerin eşlerini davet ederken kendi eşini davet edilmemesiyle ilgili olarak, eşinin Fransa’da yaşadığını ve bu konudan haberinin olmadığını kaydetti.
Bili, yasanın geçmesinin kendisinin çalışmalarını nasıl etkileyeceği sorusuna, "Fransa, Türkiye ile olan ilişkilerine önem veriyor. Durumu düzeltmek Türkiye’ye bağlı" dedi.
Anayasa Mahkemesi’nden yasanın geçmesi halinde kendisinin ’istenmeyen adam’ olacağı yönündeki soruya ise Bili, "Biz, Fransa olarak, sıcak ve dingin bir ilişki bekliyoruz. Juppe yasanın uygunsuz bir yasa olduğunu söyledi" şeklinde konuştu.
Anayasa Mahkemesi dışında bir alternatifin olmadığının altını çizen Bili, Cumhurbaşmkanı Sarkozy’nin yasayı onaylayacağını belirtti. Yasanın Anayasa Mahkemesi’ne gidip gitmeyeceği sorusuna da Bili, "Biraz beklemek lazım" dedi.
Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Bili, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Teaner Yıldız ve Türikiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ile bir süre sohbet etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir