GENEL - 20 Ocak 2012 Cuma 16:13

KÜÇÜK AYKUT`UN KARNE SEVİNCİ

A
A
A
KÜÇÜK AYKUT`UN KARNE SEVİNCİ

Sivas’ta kendisini okula göndermediği için ailesini polise şikayet eden Aykut Polat, bugün yaşıtlarıyla birlikte karne heyecanı yaşadı. Polat, "Beni okula yazdırdıkları için polis olmak istiyorum" dedi.
Sivas’ta 2011-2012 eğitim-öğretim yılının ilk gününde 155’i arayarak kendisini okula göndermedikleri gerekçesiyle ailesini polise şikayet eden Aykut Polat, binlerce çocuk gibi karne heyecanı yaşadı. Mustafa-Gülizar çiftinin tek çocuğu olan küçük Aykut, Kongre İlköğretim Okulu’nda arkadaşları ile birlikte karnesini aldı. 4. sınıf öğrencisi Aykut, karnesini öğretmeninin elinden alırken sınıf arkadaşları da kendisini alkışlarla kutladı.
Aykut’un ilk dönem boyunca hiç devamsızlık yapmadığını belirten öğretmeni Rıfat Özdamar, "Aykut sınıfımıza ilk geldiğinde okuma yazma problemi vardı, hece problemi vardı, hecelerle okuyabiliyordu ama şu an bir dakikada 100 kelimeden fazla okuyor. Okumayı seviyor, okumaya çok iştahlı bir öğrenci. Devamsızlığı olmayan, okula sürekli gelen, okulu seven bir öğrenci" ifadelerini kullandı.
Küçük Aykut ise okumayı çok sevdiğini, büyüyünce polis olmak istediğini dile getirerek, "Türkçe dersini çok seviyorum. Beni okula yazdırdıkları için polis olmak istiyorum. Okulumu ve arkadaşlarımı çok seviyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
11 yaşındaki Aykut Polat, 2011-2012 eğitim öğretim yılının ilk gününde kendisini okula göndermeyen ailesini 155’i arayarak şikayet etmişti. Olayın duyulmasının ardından küçük Aykut, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kongre İlköğretim Okulu’na kaydedilerek eğitimine devam etmesi sağlanmıştı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir