YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 16:29

ZEKİ TOÇOĞLU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI TOPLANTISINA KATILDI

A
A
A
ZEKİ TOÇOĞLU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI TOPLANTISINA KATILDI

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’nin Başkanlığında İstanbul’da düzenlenen Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısına katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanları, gündem deki önemli konuları değerlendirerek, görüş alışverişinde bulunmak üzere İstanbul’da bir araya geldiler. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’nin de katıldığı toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Gazientep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör katıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise farklı programları nedeniyle toplantıya iştirak edemediler.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Kentsel Dönüşüm Kanun Tasarısı başta olmak üzere yerel yönetimlerle ilgili son dönemlerde yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği toplantı, İstanbul Sütlüce Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’nin başkanlığında yapılan toplantıda Kentsel Dönüşüm Kanun Tasarısı maddeleri tek tek masaya yatırıldı.
Bakanlık tarafından hazırlanan ve kısa bir süre içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelmesi beklenen kanun tasarısının şehirler için büyük önem arz ettiğini dile getiren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz bu toplantı son derece verimli geçti. Toplantıda özellikle Kentsel Dönüşüm Kanun Tasarısı hakkında görüşlerimizi ifade ettik. Çok yakında Meclisimize gelmesi beklenen bu kanun şehirlerimizin geleceği açısında çok ciddi önem arz ediyor. Özellikle Kentsel Dönüşümü kolaylaştırması, olası afetlere karşı şehirlerimizi daha güvenli bir şekilde inşa etmemiz konusunda büyük imkânlar sunuyor.” dedi.
Sakarya’nın da bir deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Başkan Toçoğlu, “Bu kanun tasarısı yasalaştığı takdirde yerel yönetimler olarak çok daha büyük sorumluluklar üsteleneceğiz. Örneğin Sakarya’nın deprem bölgesi olması nedeniyle ciddi olarak atılması gereken bazı adımlar söz konusu. İşte bu kanun yasalaştığı takdirde bu çalışmaları gerçekleştirmemiz çok daha kolaylaşacak. Afet riskine karşı Sakarya’da atılması gereken adımları atacağız. Biz şehrimizin bir deprem bölgesi olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bu nedenle olası afetlerde can ve mal kabını aza indirecek önlemleri almak için çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Bu gerçeğe göre hareket ediyoruz. Bu tasarı yasalaştığı takdirde afetlere karşı daha güvenli kentler inşa etmemizin önü açılacak” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanları, afetlere karşı şehirlerin daha güvenilir bir hale gelmesi için atılacak adımlara büyük katkı sağlayacağından ötürü, Kentsel Dönüşüm Kanun Tasarısı’nın bir an önce Meclis’ten çıkarılması için görüş birliğine vardılar ve üzerilerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirttiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir