DÜNYA - 29 Ocak 2012 Pazar 14:25

ADANA DEMİRSPOR 3-0 HÜKMEN GALİP

A
A
A
ADANA DEMİRSPOR 3-0 HÜKMEN GALİP

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta Adana Demirspor, rakibi Mardinspor sahaya çıkmayınca 3-0 hükmen galip ilan edildi. Mavi Lacivertli futbolcular, kendi aralarında maç yaptı.
Bugün 5 Ocak Stadı’nda saat 13.30’da oynanacak Adana Demirspor-Mardinspor maçı öncesi ev sahibi takım ile maçın hakemleri Oğuz Kaan Turan, Mehmet Uğur Alptekin ve Çetin Demirhan Mardinspor’un sahaya çıkmasını bekledi. 5 dakikalık beklemenin ardından konuk takım gelmeyince Adana Demirspor 3-0 hükmen galip ilan edildi.
Mavi-Lacivertli futbolcular da kendi aralarında maç yaptı. Maçı, daha sonra stada alınan yaklaşık 50 kişilik bir taraftar grubu da izledi.
Adana Demirspor Kulübü Başkan Vekili Bekir Sıtkı Özer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mardinspor’un içine düştüğü durumun Türk futbolcu açısından çok üzücü olduğunu söyledi.
Türkiye’de bir kaç takım hariç diğer takımların bu zorlukları yaşadığını belirten Özer, "Adana Demirspor’da kendisine ödenen aylık paradan dolayı güçlükle ayakta durabiliyor. Biz de bu duruma düşebiliriz. Hükmen 3-0 galip geleğimiz için sevinemiyorum, üzülüyorum. Çünkü Türk futbolu iyi yerlere gitmiyor. Bir kaç futbolcuya milyon dolarlar veriliyor. Ama bunun yanısıra takımlar çok kötü durumda. Türkiye’nin uluslararası arenada da büyük bir başarısı yok. Futbol Federasyonu buna bir çözüm bulmalı. Aksi
takdirde Mardinspor gibi köklü bir spor kulübünün düştüğü duruma diğer kulüpler de düşebilir" dedi.
Adana Demirsporlu Edip Saruhan ise Mardinspor’a kimsenin sahip çıkmadığını o yüzden bu duruma düştüğünü ifade ederek, "Bugün 3-0 galip geleceğiz ama Mardinspor’un düştüğü durum çok vahim ve üzücü" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Trendyol Süper Lig: Y. Adana Demirspor: 0 - Galatasaray: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Y. Adana Demirspor, Galatasaray ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 1. dakikada Balotelli’nin pasında savunma arkasına hareketlenen Mendoza’nın ceza sahası dışı sağ çaprazdan yerden vuruşunda kaleci Muslera topu güçlükle kornere çeldi. 12. dakikada Kaan Ayhan’ın pasında Kerem Demirbay’ın ceza yayının sağından sert şutunda top üst direkten oyun alanına geri döndü. 17. dakikada Mertens’in pasında ceza sahasında sağında topla buluşan Barış Alper Yılmaz’ın şutunu kaleci Magomedaliyev gole izin vermedi. 26. dakikada Mendoza’nın vuruşunda seken topta ceza sahası dışında topla buluşan Balotelli’nin şutunu kaleci Muslera kornere çeldi. 42. dakikada Ziyech’in ceza sahası dışından sert şutunda top üstten dışarıya çıktı. Hakemler: Bahattin Şimşek, Süleyman Özay, Osman Gökhan Bilir Y.Adana Demirspor: Magomedaliyev, Atal, Gravillon, Semih Güler (Manev dk. 11), Mohammadi, Michut, Maestro, Yusuf Barasi, Mendoza, Yusuf Erdoğan, Balotelli Yedekler: Yılmaz Aktaş, Cisse, Abdulsamet Burak, İzzet Çelik, Tayfun Aydoğan, Dorukhan Toköz, Alioui, Fougeu, Aimbetov Teknik Direktör: Hikmet Karaman Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakcı, Nelsson, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Barış Alper Yılmaz, Mertens, Ziyech, Icardi Yedekler: Günay Güvenç, Aurier, Davinson Sanchez, Eyüp Aydın, Berkan Kutlu, Sergio Oliveira, Ndombele, Tete, Kerem Aktürkoğlu, Vinicius Teknik Direktör: Okan Buruk