YEREL HABERLER - 21 Ocak 2012 Cumartesi 14:21

TEÇ-SEN HİZMETLİ MAAŞLARINA YÖNELİK AÇIKLAMALARA YANIT VERDİ

A
A
A
TEÇ-SEN HİZMETLİ MAAŞLARINA YÖNELİK AÇIKLAMALARA YANIT VERDİ

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) Kayseri Şubesi Başkanı Ramazan Türkaslan, bir sendikanın öğretmen maaşlarının hizmetli maaşlarından daha az olduğuna yönelik açıklamasına yanıt verdi. Türkaslan, iddiaların asılsız olduğunu ifade etti.
TEÇ-SEN binasında yapılan basın açıklamasında TEÇ-SEN Kayseri Şube Başkanı Ramazan Türkaslan, bir sendikanın, öğretmen maaşlarının eğitim hizmetlisi maaşlarından daha düşük olduğuna dair açıklamasına tepki gösterdi. Türkaslan, iddialarda yer alan hizmetli maaşlarının 2 Bin TL’nin üzerinde olmasına rağmen, öğretmenlerin ancak 1.600 TL aldıkları ifadelerini, kendi maaş bordrosunu göstererek yalanladı. Türkaslan, söz konusu edilen 2 Bin TL’nin üzerindeki maaşların başka kurumdan geçen memurların statülerinin aynı şekilde devam etmesinden kaynaklandığını belirtti.
Türkaslan “Kesinlikle belirtmek isteriz ki öğretmen arkadaşların maaşlarında gözümüz yok, Allah daha çok versin, alsınlar tabi ki. Öğretmenlerimize en yüksek devlet memuru maaşının yüzde 65’inin verilmesi Allah’tan revamı tabi ki bunlar da lisans mezunu bunlar da insan yetiştiriyorlar en azından yüzde 110 alsınlar. Ama bazı şeyleri de göz ardı etmesinler. Şef arkadaşlarımız öğretmenlerle birlikte ek ders alırken bir düzenlemeyle bazılarının ek ders oranları arttığında neden bu kadar tepki göstermediler. Şeflerimiz mağdur diye niye açıklama yapmadılar, takdir sizlerin şimdi bir öğretmenler bir büro çalışanının maaşı karşılaştırma yapılırken neden bir şube müdürümün veya müdür yardımcısının maaşlarında karşılaştırma yapmıyorsunuz. Karşılaştırma yaparken neye göre yaptığınızı açıklayın kimsenin kafası karışmasın.” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir