YEREL HABERLER - 19 Ocak 2012 Perşembe 11:09

PASİNLER’DE MİNBERDEN SES YÜKSELECEK…

A
A
A
PASİNLER’DE MİNBERDEN SES YÜKSELECEK…

Erzurum’un Pasinler İlçe Müftülüğü KUDAKA’nın Kasım-Aralık döneminde açmış olduğu destekleme programından faydalanarak bünyesindeki personellere hizmet içi eğitim semineri verecek.
Pasinler Müftülüğü bünyesinde görev yapan din hizmetleri personeli için özellikle de imam-hatiplerin yüz yüze vaazı etkin ve verimli bir şekilde sunabilme becerisine sahip olabilmeleri için, din görevlilerinin yüz yüze vaaz yapabilmelerini sağlayacak hizmet içi eğitim ve seminerleri geçen yıl gerçekleştirmişti. Bu eğitim ve seminerlere 2012 yılında da devam ettirilecek. Böylece bütün din görevlilerinin etkin ve verimli din hizmetini gerçekleştirebilmelerini sağlamayı hedefliyor.
Cemaatle iletişimi sağlamak ve bu konudaki bilgi ve becerilerinin artırılması için, Pasinler Kaymakamlığı bünyesinde Ar-Ge birimiyle ortak çalışma neticesinde “Ar-Ge ile minberden yükselen ses” isimli bir proje hazırlanarak Kuzey Doğu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)‘ya verildi.
Proje KUDAKA’nın Kasım-Aralık dönemi için yaptığı değerlendirme de proje başarılı bulunarak desteklenecek projeler arasında yerini almıştır. KUDAKA tarafından belirlenecek uzman rehber öğretici tarafından bir hafta yoğunlaştırılmış programla yapılacağı ve bütün din görevlilerinin katılımı sağlanacak.
Pasinler İlçe Müftüsü Selim Yazıcı, Pasinler Müftülüğü ve Pasinler Kaymakamlığı Ar-Ge birimi tarafından ortak çalışmayla hazırlanan ve Kuzey Doğu Kalkınma Ajansı’na Kasım- Aralık ayında başlatılan destekleme programına sunulan “Ar-Ge ile minberden yükselen ses” projesinin kabul edildiğini, 2012 yılında Pasinler Müftülüğü’ne bağlı personellere bu proje ile hizmet içi eğitim semineri verileceğini, bu projeyle asıl hedeflerinin Pasinler halkının daha doğru ve etkin bir din hizmeti almasının hedeflendiğini söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir