GENEL - 28 Ocak 2012 Cumartesi 16:43

CHP`Lİ TEKİN: "EĞER İKTİDARA DA ERGENEKON YANSIMIŞSA O İKTİDARIN SORUNUDUR"

A
A
A
CHP`Lİ TEKİN: "EĞER İKTİDARA DA ERGENEKON YANSIMIŞSA O İKTİDARIN SORUNUDUR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in, "Hedef Hrant Dink değildi, asıl hedef AK Partiydi" sözlerini eleştirerek, "Eğer iktidara da Ergenekon yansımışsa o da iktidarın kendi sorunudur" dedi.
Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Cumhuriyet Halk Evleri Van Depremi Hatıra Ormanı" projesinin açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in yanı sıra Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, sanatçı Güler Duman, Cem Özer ve Atilla Saral katıldı.
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tekin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in, Hrant Dink davasıyla ilgili, "Asıl hedef Hrant Dink değildi, asıl hedef AK Parti’ydi" sözlerini eleştirdi. Tekin, "Burada bu konunun geneline baktığımızda, iktidar ne zaman köşeye sıkışsa bir mazeret arıyor. Doğrusu bütün olanaklar, imkanlar ellerindeyken bunu bir yerlere bağlaması, bunların zaafını gösteriyor. O zaman kim yönetiyor bu ülkeyi? Sayın Çelik’e bir soru sormamız gerekiyor; size rağmen
yönetenler mi var? Yani iktidarı aşan bir şeyler varsa onları anlatsınlar biz de destek olalım. Tamamen bir mazeret arayışıdır bu. Hrant olayında öncelikli olarak idarenin yapması gereken işler var. Hepimiz savcıyı hakimi suçlarken, özellikle hakimi; İçişleri Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı, Adalet Bakanı görevini yaptı mı acaba? Sayın Çelik arayacaksa oradan arayacak. Eğer iktidara da Ergenekon yansımışsa o da iktidarın kendi sorunudur" diye konuştu.
Oda TV davasında tahliye kararının çıkmamasıyla ilgili soruya Tekin, "Ne için tutuklandıklarını bilmiyoruz ki tahliyenin de ne olacağını bilelim. Öncelikle bunlar uzun süren davalar, çok kapalı yürütülüyor. Gizli tanıklardı şunlardı bunlardı maalesef tüm kamuoyunun beklentisi. Dün belli isimlerle ilgili tahliye beklentisi vardı, Mart`a ertelendi. Mart`tan sonra ne olacak bakacağız, göreceğiz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Doğan: “Samsun’u daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz” SAMSUN (İHA) – Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Tarımdan sanayiye, turizmden eğitime her alanda önemli bir potansiyele sahip olan Samsun’u daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Bakan Işıkhan’a, Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, ve AK Parti il teşkilatı üyeleri eşlik etti. Ziyarette ayrıca Büyükşehir Belediyesi bürokratları da bulundu. Başkan Doğan, ziyaret sırasında kentte gerçekleştirilen çalışmalar ve yapılması planlanan projelerle ilgili Bakan Işıkhan’a bilgi verdi. Samsun’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Bakan Işıkhan, Başkan Doğan’a çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Doğan ise Samsun’un Karadeniz Bölgesi’nin merkezi ve lokomotif kenti olduğunu belirterek, “Tarımdan sanayiye, turizmden eğitime her alanda önemli bir potansiyele sahip olan Samsunumuzu daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz. Bu noktada bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ı şehrimizde ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” diye konuştu. Şeref defterinin imzalanıp hediye takdiminin ardından ziyaret sona erdi.