YEREL HABERLER - 12 Ocak 2012 Perşembe 15:16

EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİNE DEVLET TEŞEKKÜRÜ

A
A
A
EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİNE DEVLET TEŞEKKÜRÜ

Ordu’da eğitim-öğretimin kalitesini artırmak amacıyla Ordu Valiliği’nce 17 Mart 2011 tarihinde başlatılan "Kardeş Okul, Kardeş Kurum" kampanyasında, örnek uygulamalarıyla okullara katkı sağlayan kurum ve kişilere düzenlenen törenle plaket verildi.
Ordu Öğretmenevi’nde düzenlenen törene, Vali Orhan Düzgün, Belediye Başkanı Seyit Torun, Vali Yardımcısı Abdullah Demir, İl Özel İdare Genel Sekreteri Selami Aydın, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ömer Demiröz, ’Kardeş Okul, Kardeş Kurum’ kampanyasında örnek uygulamalarıyla başarılı bulunan kurumların yöneticileri ile okul müdürleri katıldı. Törende ilk olarak, ’Kardeş Okul, Kardeş Kurum’ kampanyası kapsamında eşleştikleri okullara yaptıkları yardım ve sağladıkları desteklerle Ordu Valiliği’nce başarılı bulunan kurumların, kardeş kurumu oldukları okullara yaptıkları hizmetler ve etkinliklerin tanıtımı yapıldı.
Tanıtımın ardından bir konuşma yapan Vali Orhan Düzgün, ’Kardeş Okul, Kardeş Kurum’ kampanyası çerçevesinde eğitim kurumlarına önemli hizmetler kazandırıldığını ifade etti. Gerek özel sektör, gerekse kamu sektöründeki her kurumun imkanlarının farklı olabildiğini, önemli olan kurumların, bir kardeşlik ilişkisi içerisinde, imkanlarının elverdiği ölçüde okullara yardımcı olmaları olduğuna dikkat çeken vali Düzgün, bu kampanya süresince, sadece okulların fiziki durumlarının iyileştirilmesi değil, aynı zamanda değişik sosyal etkinliklerle okul ile kurum arasında bir kardeşlik bağının oluşmasının sağlandığını belirtti. Vali Düzgün, "Değişik programlarla bir araya gelerek, o okulda okuyan öğrencilerimizin, kardeş oldukları kurumların çalışma şartlarını, durumlarını yerinde görmek suretiyle belki o kurumu tanınması, kurumda yürütülen çalışmaları ve mesleği tanıması, bu projenin sosyal faydalarından birisi oldu. Bu proje kapsamında okullarımızın çok küçük ihtiyaçlarından, çok büyük ihtiyaçlarına kadar pek çok ihtiyacının karşılandığını söyleyebiliriz. Örneğin; halk oyunları kıyafetinden tutun da bilgisayar alımına, okulun iç ve boyasından yeni okul binalarının yapımına kadar pek çok hizmet, kardeş kurumlarımız tarafından karşılandı. 2012 yılında da ’Kardeş Okul, Kardeş Kurum’" kampanyasının sayılarının ve bu kampanyadan sağlanan ilerlemenin daha da artarak devam etmesini diliyorum" dedi.
Konuşmanın ardından, ’Kardeş Okul, Kardeş Kurum’ kampanyasında örnek teşkil edecek uygulamalarda bulunan, Ordu 19 Eylül İlköğretim Okulu’nun kardeş kurumu olan Ordu Gazeteciler Derneği Başkanı Recep Aydın’a, Adil Karlıbel İlköğretim Okulu, Yeşilyurt Ahmet Karlıbel İlköğretim Okulu, Mimar Oktay Uğurel İşitme Engelliler İlköğretim Okulu ve Ordu Lisesi’nin kardeş kurumu olan Karlıbel Vakfı’nın kurucucu ve başkanı Ergin Karlıbel’e, Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun kardeş kurumu olan Eczacılar Odası Başkanı Erdal İşbakan’a, Eyüplü Şehit Sezar Aydın İlköğretim Okulu’nu yaptıran hayırsever Mehmet Adil Yalçındağ’a, Gazi İlköğretim Okulu’nun kardeş kurumu olan Çalık YEDAŞ İl Müdürü Ümit Yaşar Kışla’ya, Gökömer İlköğretim Okulu’nun kardeş kurumu olan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın’a, Güzelordu İlköğretim Okulu’nu yaptıran hayırsever Vedat Türkmen’e, Şehit Zafer Gülseren İlköğretim Okulu’nun kardeş kurumu Aktaşlar firmasının sahibi Cevdet Aktaş’a, Fatma Mağden İlköğretim Okulu’nun kardeş kurumu olan Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun’a, Ordu’daki çeşitli okullara önemli yardım ve destekte bulunan işadamı Nejdet Gürsoy’a, İlkadım Uygulama Okulu’nun kardeş kurumu Ordu Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Özgür Enginyurt’a, Sağlık Meslek Lisesi kardeş kurumu Medical Park Ordu Hastanesi adına Kurumsal Pazarlama Sorumlusu Özlem Öztürk’e Vali Orhan Düzgün tarafından plaket takdim edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin eden patlama sesi ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatılırken boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi. Olay, Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde meydana geldi. İddiaya göre, özellikle bölgedeki kırsal Gökçeli Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar bir anda çok yüksek bir patlama sesi duydu. Duydukları sesle korku ve panik yaşayan vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine sesin duyulduğu bölgelere jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı olay sonrası patlama sesinin kaynağı ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı. Olayla ilgili çalışma yapan ekiplerin boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durduğu öğrenildi. Korku ve panik yaşayan vatandaşlar o anları anlattı Yaşadıkları korku ve paniği anlatan Çapan Köse ve Adil Yılmaz isimli vatandaşlar, önce kısa süreli keskin bir ışık gördüklerini sonrasında ise şiddetli bir patlama sesiyle irkildiklerini söyledi. Vatandaşlar, Suriye’ye yakın olduklarını ve oradan bir şey düşme ihtimalinin akıllarına geldiğini de ifade etti. Konu ile ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.