ASAYİŞ - 01 Şubat 2012 Çarşamba 14:42

ÖĞRETMEN EŞİNİN BOĞAZINI KESEN KOCAYA TAHLİYE

A
A
A
ÖĞRETMEN EŞİNİN BOĞAZINI KESEN KOCAYA TAHLİYE

Adana’da, kendisine boşanma davası açan öğretmen eşini, okul kapısında öğrencilerin gözleri önünde boğazını keserek öldürmeye kalkışan sanık, 5 yıl hapis cezasına çarptırılıp tahliye edildi. Karara tepki gösteren öğretmenin avukatı, "Bu böyle kalmayacak, bizi öldürebilir. Şu an isyan ediyoruz" dedi.
Gebze Lisesi’nde öğretmenlik yapan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni eşi Özlem Yılmaz (43), eşiyle arasındaki geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtı, tayinini de Adana’ya istedi. Özlem öğretmen, eşi tarafından ölümle tehdit edilince Gebze ve Adana Cumhuriyet Savcılıklarına şikayette bulundu. Şikayetlerine karşı her an öldürülme korkusu yaşayan Özlem Yılmaz, atandığı Yüreğir İlçesi’ndeki Enver Kurttepeli Anadolu Lisesi’ne 22 Şubat 2011’de otobüsle gitti. Okul önünde öğrencileriyle indiği sırada eşi
kamyon şoförü 46 yaşındaki Vedat Yılmaz’ın maket bıçaklı saldırısına uğradı. Özlem öğretmeni, sağ yanaktan kulak memesine kadar uzanan 9 santimetre, enseden başlayıp sol kulak memesine kadar uzanan 12 santimetre, bunun altında 15 santimetre, boyun solda 10 santimetre kesilerle 10 bıçak darbesiyle yaralayan Vedat Yılmaz, yakalanıp tutuklandı.
Yaklaşık bir yıldır Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Eşini öldürmeye teşebbüs’ suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Yılmaz, karar duruşmasına çıktı. Özlem öğretmenin de katıldığı duruşmada Yılmaz, eşini öldürmeye teşebbüs etmediğini söyledi. Kendisine boşanma davası açan eşinden 13 bin 500 lira alacağı olduğunu iddia eden Yılmaz, "Olay günü paramı almaya gittim. Otobüsten inince ’Özlem ne yaptın?’ dedim. Bana küfür etti. Elini çantasına atınca ben de etkisiz hale getirmek için maket
bıçağımı çıkarttım. Boğuşma sırasında yüzü kesildi. Kendine gücüm yetmediği için maket bıçağıyla müdahale ettim. Ben 60 kilo o 100 kilo. Evlilik yaşamımızda kaba kuvvet olarak kendisine gücüm yetmiyordu. Etkisiz hale getirince bıraktım, bıçağı da attım. Polislerin gelmesini bekledim. Kaçma imkanım vardı, kaçmadım. Art niyetli olsaydım daha önce öldürürdüm. Paramı istiyorum" dedi.
Özlem öğretmen de daha önceki duruşmada yüzündeki ve boynundaki yara izlerini mahkeme heyetine göstererek ağlamıştı. Özlem öğretmen, "O gün nöbetçiydim. Otobüsle okulun önünde indim. Öğrencilerim de indi. O anda üzerinde siyah palto olan biri aniden üzerime atladı. Ne olduğunu anlamadım. Elindeki maket bıçağıyla boğazımı kesmeye başladı. Ellerimle boğazımı tutmaya çalıştım. Ellerimde kesildi. Ben ve öğrencilerim şok oldu. ’Yapma’ dedikçe boynumu kesmeye devam etti. Boynumdan kanlar fışkırdığını görünce,
boğazımı keserek öldüreceğini sandım. O anda Kelime-i şahadet getirdim. Parmaklarımı kullanamıyorum. İmza bile atamıyorum. Yüzümdeki kesik yaraları yüzünden insan ortamına çıkamıyorum. Ayrıca, her okula gidiş gelişimde o an aklıma geliyor. Psikolojimi bozuyor" dedi.
Mahkeme heyeti, ’Eşini öldürmeye teşebbüs’ suçundan yargılanan Yılmaz’ın suçunu yaralama suçu kabul etti. Yılmaz önce 2 yıl hapse mahkum edildi, suçu planlı şekilde maket bıçağıyla işlemesi ve yara sayısının fazla olması nedeniyle cezası 6 yıla çıkartıldı. Duruşmadaki iyi hali nedeniyle de cezası 5 yıla indirildi. Mahkeme, ayrıca, Yılmaz’ı tutuklu bulunduğu süreyi de göz önünde bulundurarak tahliye etti.
Karara Özlem öğretmenin avukatı Eda Deveci Uslu isyan etti. Duruşma çıkışı avukat Uslu karara itiraz edeceklerini belirterek, "Sanık müvekkilimi 10 bıçak darbesiyle boğazını kesmeye çalışmıştır. Yoldan geçen doktor müdahale etmeseydi ölecekti. Az bir ceza ile serbest bırakıldı. Korkuyoruz. Bu olay böyle kalmayacak, yarın bir gün Özlem’i de beni de öldürebilir. Şu an isyan ediyorum. Verilen karara diyecek bir şey bulamıyorum" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş İş yeri yıkılan depremzede kadın, yeniden iş yeri açtı Kahramanmaraş’taki depremlerde iş yeri yıkılan 3 çocuk annesi kadın, yeniden iş yeri açarak hayata tutunmaya başladı. Hayrullah Mahallesi’nde ayakkabı satışı yapan 3 çocuk annesi Tuğba Şahin (36), "Depremde iş yerlerimiz zarar gördü. Buna rağmen pes etmedik ve yeniden iş yeri açarak kendi ayaklarımız üzerinde durmaya çalışıyoruz" dedi. 5 yıldır kendi işini yaptığını söyleyen Şahin, "Kahramanmaraş’ta ayakkabı üzerine hizmet vermekteyim. 5 yıldır kendi işimi işletiyorum. Depremden önce iki şubemiz vardı, depremden sonra yıkıldı. Şu an ise tekrardan iş yerimizi açarak devam ediyoruz. Çok zorluklar yaşadık. Kadın girişimci olarak hizmet vermeye devam ediyorum. Çok memnunuz işimizden. Depremden sonra evinden çıkmayan kadınlar varmış duyduğumuz kadarıyla. Bizler burada bir bayan olarak destek veriyoruz. Geldiklerinde burada güler yüz ve yuva sıcaklığı ile karşılanacaklar. Her zaman yerimize bekleriz. Bir bayan olarak çalışmak çok güzel bir duygu. Ekonomik özgürlüğünü kazanmak daha da önemli. Ben de bunun için uğraşıyorum, çabalıyorum. 3 çocuk annesiyim. Bu konuda cesaret çok önemli. Başlamak başarmanın yarısıdır. Bir an önce harekete geçmeliler. Bu iş konusunda benim de yapamayacağımı söyleyen çok insanlar oldu ama ben buna rağmen kendi işime sarıldım ve başardım. İllaki hayatın her alanda zorluklardan geçiyoruz geçeceğiz de ama istemek ve başarmak lazım" dedi.
Samsun 9 ayda 80 yaş ve üzeri bin hastaya evde sağlık hizmeti Samsun’da Sağlık Bakanlığınca 80 yaş ve üzeri yaşlı bireylerin sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması amacıyla kurulan Sağlıklı Yaş Alma Merkezi (YAŞAM) uygulaması ile 9 ayda bin hastaya hizmet verildi. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki doktor, hemşire ve sağlık personelinden oluşan ekip, 80 yaş ve üzeri bireyleri evinde ziyaret ederek, tedavilerini yapıyor. Yaşlılar Haftası çerçevesinde 92 yaşındaki Ali Ruhi Meral’ın evini ziyaret eden ekipler, burada tansiyon ölçme, hastasının ateşinin ölçülmesi, stetoskopla dinleme ve hastanın sağlık anlamında ihtiyaçlarının belirlenmesi ile ilgili çalışma yaptı. İl genelinde evde tedavisi yapılamayan yaşlılar ise randevu alınıp hastanede muayenesi gerçekleştirildikten sonra tekrar evlerine götürülüyor. "Bin hastaya hizmet" YAŞAM’ın kurulmasıyla 9 ayda bin hastaya ulaştıklarını söyleyen Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri İl Koordinatörü Prof. Dr. Erdinç Yavuz, "Sağlık Yaş Alma Merkezi, Samsun’da tüm il merkezi ve ilçelerimizde kuruldu. 80 yaş ve hastalarımız için özel bir sağlık hizmetidir. Herhangi bir kriter olmaksızın tüm 80 yaş ve üzeri hastalarımızı bu hizmete dahil ediyoruz. Bu hizmette gördüğünüz gibi evde muayene, evde tetkik alımı, evde pansuman gibi, rehabilitasyon hizmetleri, fizik tedavi, psikolog, diyetisyen hizmetleri gibi bu ekiple birlikte evde sağlık hizmeti verebiliyoruz. Aynı zamandan bu hastalarımızın ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerini de organize ediyoruz. Hastamız MHRS’den randevu almaksızın elimizdeki imkanlar dahilinde diğer branşlar kardiyoloji, nöroloji, ortopedi gibi bölümlerden hiç sıra beklemeksizin bir refakatçi arkadaşımızla beraber ilgili polikliniklere gönderiyoruz. Hiçbir zaman yaşlımızı yalnız bırakmıyoruz. Tüm sağlık hizmetlerini kapsayan bir hizmettir. Tüm ile ve ilçe merkezlerimizde yaygınlaştı. Bu hizmete başvurmakta çok kolaydır. Hastanelerimizde bulunan YAŞAM’a başvurabilirler. MHRS’de de bu merkezimiz mevcut, orada da başvurabilirler. 9 aydır verdiğimiz bir sağlık hizmetidir. Bin hasta sayımız oluştu. 80 yaş üstü daha çok vatandaşa ulaşmaya ihtiyacımız var. Polikliniklerimize başvurabilirlerse sağlık hizmetlerinden yararlanabilirler" dedi.