YEREL HABERLER - 16 Ocak 2012 Pazartesi 16:45

SÖKE BELEDİYESİNİN MESLEK EDİNDİRME KURSLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

A
A
A
SÖKE BELEDİYESİNİN MESLEK EDİNDİRME KURSLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Söke Belediyesi’nin meslek edindirme ağırlıklı kurs atağı sürerken, vatandaşlar kurslara yoğun ilgi gösteriyor.
Söke Belediyesi geçtiğimiz yıl başlattığı hobi kurslarının yanı sıra meslek edindirmeye yönelik kursları ile sosyal ve kültürel faaliyet alanını yaygınlaştırıyor. Geçtiğimiz dönem gerçekleştirilen Fotoğrafçılık, Ebru ve Hasta Bakım Kurslarının ardından bu sezonda Bilgisayar, Kırkyama,Web Tasarım, Satranç, Tel Kırma, Ebru, Hasta ve Yaşlı Bakım kursları devam ederken şubat ayı içersinde de yine meslek edindirmeye yönelik olarak turizmde ara eleman yetiştirilmesi hedefleniyor. MEB Söke Ticaret Borsası Suat Orhon Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi işbirliği ile Sıcak Mutfak, Kat Hizmetleri, Barmen, Servis (Garson) branşlarında açılması düşünülen kurslarla ilgili hazırlıklar sürüyor.
Söke Belediyesi tarafından açılan hobi kurslarının yanı sıra meslek edindirmeye yönelik kurslara da ağırlık verdiklerini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna; “Söke Sağlık Meslek Lisesi ile yürütmekte olduğumuz Hasta ve Yaşlı Bakım kursunu tamamlayan kursiyerlerimizin tamamı istihdam şansı buldu. Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ile açmayı planladığımız kursunda yine meslek edindirme ve kursu tamamlayan arkadaşlarımızın bölgedeki turizm sektöründe kalifiyeli elaman olarak istihdam şansı bulabileceklerini düşünüyorum” dedi.
Söke Belediyesinin hobi ve meslek edindirmeye yönelik kurslarının yanı sıra halk oyunları kurslarının da büyük ilgi görmesi dikkat çekiyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir