GENEL - 03 Şubat 2012 Cuma 14:56

BAKAN YILDIRIM, TÜRK TELEKOM OFİS KULESİ BİNASININ TEMELİNİ ATTI

A
A
A
BAKAN YILDIRIM, TÜRK TELEKOM OFİS KULESİ BİNASININ TEMELİNİ ATTI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom’un yeni yapılacak binasının Ankara’nın en yüksek binası olacağını belirterek, "Türk Telekom’un belli ki gözü yükseklerde. Yerin üstüne doğru yatırım yapmak yetmez. İletişim demek hem yerin üstü, hem yerin altıdır" dedi.
Türk Telekom Genel Merkezi içinde yapılan temel atma törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom CEO’su Gökhan Bozkurt, BTK Başkanı Tayfun Acarer, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve bürokratlar katıldı. Törende konuşan Bakan Yıldırım, Türkiye’nin bilgi toplumu olma yönünde ilerlediğini anlatarak, 2002 yılından önce Türkiye’de internet erişimi olmadığını bugün Türkiye’nin her yerinde internet erişimi olduğunu kaydetti.
Yıldırım, bunun örneği olarak Van’da yaşanan depremin ardından Erciş’te 3. nesil iletişim naklen yayını yapıldığını belirtti. Bakan Yıldırım, Türkiye’nin iletişim konusunda çok önemli yol katettiğini belirterek, iletişim şirketlerine çağırıda bulundu.
Bakan Yıldırım, e- devlet uygulamasından görüldüğü gibi Türk insanının değişime ve yenilenmeye çok açık olduğunu kaydetti. "Bina akıllı ve fiyakalı bir bina önemli olan o binanın içini doldurmaktır" diyen Bakan Yıldırım şunları kaydetti:
"Türk Telekom binası yeni hizmetler ortaya koyacak. Personeli ile bu bina Türkiye’ye hizmet edecek. 50’den fazla okul ve öğretmenlerin kullanacağı bilgisayar, yazılım kullanımı, internet evleri, erişim bandı olmayan köylere iletişim, alt yapıların konulmasının toplam parasal değeri 1 katrilyona yaklaştı."
Bakan Yıldırım, engelli vatandaşlara da bir müjde vererek, TTNet’in Şubat ayından itibaren engelli vatandaşlara yüzde 25 indirim ile internet kullandırmaya başlayacağını söyledi.
TÜRK TELEKOM GENEL MÜDÜRÜ BOZKURT
Türk Telekom CEO’su Gökhan Bozkurt da, yeni genel müdürlük binasının önemli atılımlara ve yatırımlara atılmış bir adım olacağına vurgu yaparak, "2012 yılına çok hızlı başladık. Her hafta yeni bir hizmetimizi duyuruyoruz. Türk Telekom olarak atılan her adımın temelinde ülkemize yapılan adım olarak hayata geçiyor. Tüm ofislerimizde yenileme hizmeti yapıyoruz. Türkiye’nin kalbi Ankara’da olan binamızın Ankara’nın sembol binalarından biri olacaktır. 192 metre uzunluğunda Başkent’in en büyük binası olacaktır"
dedi.
Daha sonra protokol yeni ofis binasının temel atma töreni gerçekleştirildi. Akıllı binanın 2013 yılında hizmete girmesinin planlandığı bildirildi.
Türk Telekom’un ofis kulesi 192 metre uzunluğunda olacak. 2013 yılında tamamlanması planlanan yeni genel müdürlük binası örnek teknolojik özellikleri, modern tasarımı ve akıllı bina teknolojisi ile Ankara’nın sembol binalarından biri olacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir