YEREL HABERLER - 11 Ocak 2012 Çarşamba 18:47

MATEMATİK YARIŞMASI`NIN SONUÇLARI AÇIKLANDI

A
A
A
MATEMATİK YARIŞMASI`NIN SONUÇLARI AÇIKLANDI

OYAK Grubu İştirakleri’nin bulunduğu kentlerde 10 yıldan bu yana düzenlenen Liselerarası Matematik Yarışması’nda Zonguldak il birincisi belli oldu.
OYAK Liselerarası matematik Yarışması’nda Zonguldak il birincisi Zonguldak Fen Lisesi oldu. Zonguldak Fen Lisesi, geçen sene ki Türkiye finalinde son dokuz yılın en yüksek puanını alarak şampiyon olma ayrıcalığını da yaşamıştı. İlk kez 2003 yılında 5 il ve 107 okulda ’Hayat Matematiktir’ sloganı ile başlayan Liselerarası Matematik Yarışması’nın bu sene 10.’su 3 bin 449 okulda 13 bin 796 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Yarışmaya 15 ilden toplam 483 okul ve bin 932 öğrenci yarıştı. ERDEMİR Kültür Merkezi’nde düzenlenen OYAK Liselerarası Matematik Yarışması Zonguldak İl Birinciliği Ödül Töreni’ne; ERDEMİR yöneticilerinin yanı sıra, Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Albay Yalçın Enç, Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, ZKÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar ve yarışmacı okulların öğrencileri, idarecileri ve aileleri katıldı. ERDEMİR Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Gülşin Yöney, OYAK Matematik Yarışması’nın akademik kalitesi, ödülleri ve her geçen yıl artan uygulama alanı ile önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu vurguladı. Yöney, “Nisan 2012’de İstanbul’da misafir edilecek 15 il birincisi ekip ve aileleri hem İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarını gezecek hem de seçkin üniversiteleri ziyaret edip mezunları ile bir araya gelecekler. Nisan ayında yapılacak final sınavını kazanacak okul ve ekip üyelerine yarışmanın anısına çeşitli hediyeler dağıtılacaktır” dedi.
Yöneyin ardından konuşan Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç da, teknolojinin gelişmesi için bütün bilimlerin yaslandığı bilim dalı olan matematiğin meslek seçimindeki önemi, teknoloji üretme yarışında dünya ile rekabet edebilmeyi sağlayan evrensel bir dil olduğunu ifade etti. Törende, ERDEMİR Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve TED Koleji Öğrencileri Armoni Orkestrası tarafından mini konser sunuldu. Birinci olan Zonguldak Fen Lisesi’nin ardından Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi 2., Zonguldak ERDEMİR Anadolu Lisesi de 3. oldu. İlk üçe giren okul idarecileri ve öğrencileri büyük sevinç yaşayarak birbirlerine sarıldılar.
Yarışmaya katılan tüm öğrencilere duvar saati, ’Oyunun Kurallarını Fizik Söyler’ isimli kitap ve yarışmaya katılan tüm okullara bin TL ve 2 bin TL arasında yardım, il birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine 1’er cumhuriyet altını verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir