GENEL - 16 Ocak 2012 Pazartesi 14:11

MUŞ-KULP KARAYOLUNA ÇIĞ DÜŞTÜ

A
A
A
MUŞ-KULP KARAYOLUNA ÇIĞ DÜŞTÜ

Muş-Kulp karayolu, çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı.
Muş-Kulp karayolu Kozma Dağı mevkisine dün akşam ve bu sabah çığ düştü. Çığ nedeniyle ölen ya da yaralanan olmazken, Karayolları 113. Şube Şefliği ekiplerince gece yarısı açılan yol sabah saatlerinde çığ düşmesi sonucu yeniden ulaşıma kapandı. Bölgeye sevk edilen iş makineleri yolu açmaya çalışırken, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği de gönderdiği kar savurma aracı ile Karayolları Şube Şefliği ekiplerine destek verdi. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu bölgede yol açma çalışmalarının aralıksız
sürdüğünü söyleyen Karayolları 113. Şube Şefliği görevlisi Barış Selimoğlu, "İki kar küreme ve bir savurma aracıyla birlikte yolu ulaşıma açmak için çalışıyoruz. Kozma Dağı mevkisinde iki ayrı noktada çığ düştü. Dün akşam yolu açtık ama bugün sabah tekrar çığ düşmesi sonucu yol ulaşıma kapandı. İki gündür başlattığımız çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda Diyarbakır bölgesinde bazı araçlar yolun açılmasını bekliyor" dedi.
Öte yandan bazı araçlar ekiplerin yolu açmasını beklerken, bir ambulans geri dönmek zorunda kaldı. Muş’tan aldığı Ferman Baklaya isimli hastayı Diyarbakır’a götürmek için yola çıkan ambulans, yolun ulaşıma kapalı olması nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.
275 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI
Kar yağışından dolayı il genelinde 275 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şehmus Yentür, ekiplerin yol açma çalışmalarına aralıksız devam ettiğini ifade ederek, "Bugün sabah saatleri itibariyle merkezde 60, Varto’da 90, Malazgirt’te 60, Bulanık’ta 50 ve Korkut’ta 15 olmak üzere toplam 275 köy yolumuz ulaşıma kapandı. Şu anda yol açma çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir