GENEL - 17 Ocak 2012 Salı 09:46

BÜYÜKŞEHİRDEN EVDE SAĞLIK HİZMETİ

A
A
A
BÜYÜKŞEHİRDEN EVDE SAĞLIK HİZMETİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sosyoekonomik yönden yoksun olan yaşlı ve bakıma muhtaçlara yönelik sürdürdüğü evde bakım hizmetiyle yılda 2 bin 500 vatandaşın tedavisini gerçekleştiriyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, bakıma muhtaç, yatalak durumdaki, ekonomik yoksunluk içindeki engelli ve yaşlı vatandaşa evlerinde sağlık ve bakım hizmeti veriyor. Vatandaştan gelen yardım talepleri dikkate alınarak, bakıma ihtiyacı olan kişilerin gerekli incelemeleri yapıldıktan sonra, bakım hizmeti gerçekleştiriliyor. Doktor ve hemşireler tarafından ziyaret edilen hastalar muayene edilerek tıbbi malzeme desteği ve kişisel bakımı yapılıyor. Hastaneye götürülmesi
gereken bazı hastalara ambulans desteği verilirken, hastane işlemlerinde de kendilerine yardımcı olunuyor. Evde bakım hizmetinden yılda 2 bin 500 kişi yararlanıyor.
Bu hizmetin yanı sıra sertifikalı 30 yaşlı bakım elemanı, 15 günde bir tam zamanlı çalışarak, yaşlı ve engellilerin kişisel bakımları, yemek, ev temizlikleri ve alışverişlerini yapıyor. Bu hizmetten 65 yaşlı ve engelli vatandaş yararlanıyor. Evde sağlık hizmetleri kapsamında doktor kontrolünün yanı sıra diş tedavileri konusunda da hizmet veriliyor. Hastanın diş taşı temizliği, dolgu gibi tedaviler evde yapılıyor. Evde bakımı gerçekleştirilen hastaların tüm bakım ve tedavileri ücretsiz gerçekleştiriliyor.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, evde bakım ve tedavi hizmetlerine önem verdiklerini söyledi. Evde sağlık hizmetinden yararlanan vatandaşlar ise büyükşehir belediyesinin bu uygulamasından memnun kaldıklarını vurguladı.
Periyodik olarak bakımları yapılan hastalardan Hanım Şimşek, büyükşehir belediyesine teşekkür etti. Bakımları yapılan hastalardan Ümmü Eraslan’ın kızı Sultan Yılmaz ise "Anne ve babamın rahatsızlıkları var. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin doktorları da düzenli olarak tedavi için geliyorlar. Büyükşehir belediyesine teşekkür ederiz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir