ASAYİŞ - 17 Ocak 2012 Salı 18:07

MERSİN`DE HIRSIZLIK ZANLISI 5 KİŞİ TUTUKLANDI

A
A
A
MERSİN`DE HIRSIZLIK ZANLISI 5 KİŞİ TUTUKLANDI

Mersin’de, Tedaş ve demiryollarına ait sinyalizasyon kablolarını çalarken yakalanan 5 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin Tedaş’a ait elektrik direkleri, trafolar ile TCDD’ye ait sinyalizasyon kablolarını kesmek suretiyle hırsızlık yapan ve bu kurumları yaklaşık 150 bin lira maddi zarara uğratan kişilerin yakalanmasına yönelik başlattığı çalışmalar neticesinde, 5 şüpheli ile bu şüphelilerin suça sürüklediği bir çocuk suçüstü yakalandı. Yakalanan şüphelilerin son 1 ay içinde 7 ayrı kablo hırsızlığı suçuna karıştıkları belirlenirken,
şahıslarla birlikte 190 metre kablo, 60 kilo dış plastiği soyulmuş bakır tel, suç işlemekte kullanılan demir kesme makinesi ile hırsızlık yoluyla elde edildiği değerlendirilen bin 400 lira para ele geçirildi.
Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen S.B., N.D., Ö.Ö., M.A. ve E.K. isimli 5 şüpheli tutuklanırken, küçük yaştaki bir çocuk ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir