DÜNYA - 14 Ocak 2012 Cumartesi 11:44

TRABZONSPOR SERİ PEŞİNDE

A
A
A
TRABZONSPOR SERİ PEŞİNDE

Spor Toto Süper Ligin ilk yarısında hedeflerinin gerisinde kalan ancak ikinci yarının başlamasıyla birlikte iyi bir çıkış yakalayan Trabzonspor, Samsunspor karşısında galibiyet serisini sürdürmeyi hedefliyor.
Bordo-mavili takım ligde 21 puan ile 10. sırada olduğu dönemde sırasıyla Orduspor, Manisaspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u mağlup etmeyi başararak 5 basamak bir den yükselen 5.sıraya yerleşti. Trabzonspor, yakaladığı çıkışı Samsunspor karşısında da sürdürerek ilk 4 takımın içindeki yerini almayı planlıyor. 30 puanı bulunan
Bordo-mavili takımın Samsunspor maçını kazanması ve rakiplerinin puan kaybetbemisi durumunda play-off sıralamasında ilk 4 takım içerisine girmiş olacak.
İki takım arasında oynanacak olan Karadeniz derbisinde Trabzonspor, üst basamaklara doğru tırmanmayı hedeflerken, rakibi Samsunspor ise alt sıralardan kurtulmanın hesaplarını yapıyor. Ligde kötü günler geçiren kırmızı beyazlı ekip 13 puan ile 17. sırada yer alıyor.
Ev sahibi Trabzonspor ise sahasında oynadığı 10 maçta 5 galibiyet 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde etti. Attığı 17 gole karşılık ise kalesinde 15 gol gördü. Bordo-mavili ekip evinde 16 puan topladı.
Konuk ekip Samsunspor’un ise hiç dış sahada galibiyeti bulunmuyor. Kırmızı-beyazlı ekip dış sahada oynadığı 10 maçta 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde etti. Attığı 4 gole karşılık ise kalesinde 14 gol gördü.
Trabzonspor’un yarınki karşılaşmaya Tolga, Celustka, Giray, Mustafa, Cech, Serkan, Colman, Alanzinho, Olcan, Halil ve Burak şeklinde çıkması bekleniyor.
Bordo-mavili takımda Sakatlıkları bulanan Glowacki, Vittek ve Tayfun’un yanı sıra ülkesinin milli takımında bulanan Didier Zokora’da yarınki maçta forma giyemeyecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir