YEREL HABERLER - 17 Ocak 2012 Salı 12:53

ALTINDAĞ BELEDİYESİ SANAT GALERİSİ SANATÇILARA DESTEK OLMAYI SÜRDÜRÜYOR

A
A
A
ALTINDAĞ BELEDİYESİ SANAT GALERİSİ SANATÇILARA DESTEK OLMAYI SÜRDÜRÜYOR

Ankara’nın kültür sanat hayatına önemli bir yeri olan Altındağ Belediyesi Sanat Galerisi, pek çok sanat dalından onlarca sanatçının eserine ev sahipliği yapıyor.
Ankara’daki çok önemli bir boşluğu dolduran sanat galerisi 2011 yılında da sanatçıların birbirinden değerli eserlerine ev sahipliği yapıyor. Altındağ Belediyesi Sanat Galerisi’nde, 2011 yılı içerisinde 22 sergi açılırken, 2012 yılı için başvurular da sürüyor. Sanatçılara verdiği destekten dolayı "sanatın ve sanatçının dostu" olarak nitelendirilen Altındağ Belediyesi’nin Sergi Salonu’nda, geçen yıl karma sergilerle birlikte 100’e yakın sanatçıya hizmet verildi. Bu sayının 2012 yılında büyük ölçüde artması
bekleniyor.
Altındağ Belediyesi Sanat Galerisi, 2011 yılında ressam Mehlika Başer, Mahmure Tünal ve öğrencileri, Filiz Köksal, Füsun Güleşen ve öğrencileri Dursun Yanlıç, H. Kenan Turhantok, Filiz Çayır, Melahat Soydan, Mine Yalgın, Şükran Sunmak, Zencihan Mutlu, Berrak Ertunçay, Gülderen Kaplan, Gülsüm Uzel, Nevin Narin, Sezgi Talan Koç, Z. Seval Özpek ve Hamiyet Öztürk gibi birbirinden başarılı ressamların sergilerine ev sahipliği yaptı.
Ayrıca Nurcan ve Mehmet Canlı’nın filografi çalışmaları ile Kenan Eroğlu’nun ahşap yakma sergileri de en çok ilgi gören sergiler arasındaydı. Bunların yanında EKO-Okullar projesi kapsamında çeşitli ilköğretim okullarının ve Altındağ Abdullah Tokur İlköğretim Okulu öğrencilerinin sergilerine de ev sahipliği yapan Altındağ Belediyesi Sanat Galerisi, genç yeteneklere de destek oldu.
Altındağ Belediyesi Sanat Galerisi 2011 yılında açılan Sanat Sokağı Sanat Galerisi de Ankara’daki çok büyük bir boşluğu doldurmaya devam ediyor. Mehmet Akif Ersoy’un Safahat ve İstiklal Marşı eserlerinin tuvale yansımış resimleriyle açılışı yapılan Sanat Sokağı Sanat Galerisi, burada atölyesi bulunan 18 sanatçının ve Slovakya Büyükelçiliği tarafından açılan İslami el yazması eserler sergileri ile sanatseverleri Sanat Sokağı’nda buluşturdu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir