YEREL HABERLER - 16 Ocak 2012 Pazartesi 11:24

DOGÜNSİFED "ORTAK AKIL" TOPLANTISI

A
A
A
DOGÜNSİFED "ORTAK AKIL" TOPLANTISI

DOGÜNSİFED’in hazırladığı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında yürüttüğü, Diyarbakır Yatırım Fizibiliteleri Projesi “Ortak Akıl” toplantısı Diyarbakır’daki önemli uzman ve STK yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Diyarbakır’da yapılabilecek yatırımların neler olabileceği konusunda 10 adet yatırım konusunun belirlenmesi ve buna ilişkin 10 adet detaylı iş planının çıkarılması hedefiyle yürütülen projeye, DOGÜNSİFED Danışma Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş’ın yanı sıra Karacadağ Kalkınma Ajansı uzmanları, Diyarbakır Ticaret Odası Başkan Vekili Diyadin Gezer, kalkınma uzmanları ve çeşitli STK’ların temsilcileri katıldı.
Toplantıda; tarım, hayvancılık, sanayi sektörünün farklı alanları, turizm ve tekstil gibi konuların Diyarbakır’ın rekabet avantajının yüksek olduğu alanlar olduğu, dolayısıyla bu alanlar ve bu alanlarla ilişkili spesifik yatırım konuları tartışılmış ve orta ölçekli bir yatırımcının yatırım yapmasına uygun bir şekilde fizibilite çalışmalarının başlanmasına karar verildi.
Doğu Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu Basın Danışmanı M. Erhan Durukan, DOGÜNSİFED ve Karacadağ Kalkınma Ajansı işbirliğiyle gerçekleştirilen proje sonucunda hazırlanacak olan 10 adet detaylı fizibilite planlarının kitapçıklar haline getirileceğini, daha sonra da bölge ve ulusal ölçekte işadamlarının ilgisine sunulacağını belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir