YEREL HABERLER - 14 Ocak 2012 Cumartesi 16:46

VARTO HEM`DE 1. DÖNEM SERGİSİ

A
A
A
VARTO HEM`DE 1. DÖNEM SERGİSİ

Muş’un Varto ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün açmış olduğu kurslara devam eden kursiyerlerin yaptıkları el emeği göz nuru işlemeler görücüye çıktı.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün 1. dönem sonu sergisinin açılışı, düzenlenen törenle yapıldı. Halk Eğitimi Merkezi’nin konferans salonunda düzenlenen sergiye; Vali Ali Çınar, Varto Kaymakamı Ahmet Günaydın, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Veysel Fidan, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Sadık Altınkaynak ile kamu kurum amirleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
Serginin açılış konuşmasını yapan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Gıyasettin Aydemir, çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Yapılan çalışmalardan ötürü eğitmenler ve kursiyerleri kutlayan Aydemir, ayrıca desteğini gördükleri Kaymakam Ahmet Günaydın’a teşekkür etti.
Varto Kaymakamı Ahmet Günaydın ise, ilk defa ara dönem sergisi açıldığını hatırlatarak, asıl serginin mayıs ayı içerisinde ve daha görkemli bir şekilde yapılacağını kaydetti.
Kursiyerleri kutlayan Vali Ali Çınar da halk eğitimi müdürlüklerinde açılan kursları nefes alma kursu olarak tanımladı. Çınar, "Bu işe yeni başlayanların aldığı eğitimle ne kadar başarı sağladığını gördük. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzün kursları çok çeşitli alanlarda açılıyor. Usta öğretici ve kursiyer bulduğumuzda kurs açma konusunda bir sıkıntımız yoktur. Bu kurslar sosyalleşmeyi sağlıyor, topyekun toplumsallaşmayı sağlıyor, yardımlaşma ve paylaşmayı sağlıyor. Genellikle halk eğitim kurslarımıza
kızlarımız ve kadınlarımız rağbet gösteriyor. Ama erkeklerimiz rağbet göstermiyor. Onların da halk eğitim merkezinin kurslarına katılmalarını istiyorum. Kurs sayılarının ve kursiyerlerin sayısının artmasını istiyorum" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından kurumdan emekli olan Hıdır Yurdusever, usta öğreticiler Neriman Yetkiner ile Gülhan İlgazi’ye plaket verildi. Vali Çınar tarafından açılan serginin pazartesi gününe kadar açık kalacağı bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir