YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 17:23

MARTI GRUBU`NDAN VAN`A NAKDİ YARDIM

A
A
A
MARTI GRUBU`NDAN VAN`A NAKDİ YARDIM

Martı GYO AŞ, satışını yaptığı konutlardan elde ettiği tutarı nakdi yardım çeki olarak Van Valisi Münir Karaloğlu’na teslim etti.
23 Ekim tarihinde meydana gelen yıkıcı depremden sonra Van’a 2 TIR dolusu yardım malzemesi gönderen Martı GYO AŞ, bu kez nakdi yardımda bulundu. Martı Grubu, aldığı bir kararla 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle müşterilerine vadeli olarak satışını gerçekleştirdiği konutlardan toplanan 53 bin 707 TL’lik nakdim yardım çekini Vali Münir Karaloğlu’na makamında teslim etti. Martı Grubu’na yardımlarından dolayı teşekkür eden Vali Karaloğlu, "Van Depremi sonrası Türkiye’de herkes elinden geleni yapmak için
yarıştı. Kocaeli Depremi’nde böylesi yaşanmamıştı. Orada da insanlar yardımcı oldular, yardım ettiler ama böyle bir seferberliğe dönüştürmemişlerdi. Sosyal medyanın, iletişimin güçlü olmasının buna büyük katkısı oldu" dedi.
"VAN’I YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ"
Van’ın coğrafi güzelliğinden ve konumundan da bahseden Karaloğlu, kentin yeniden eski günlerine dönmesi için de başlattıkları çalışmaları anlatarak, "Van çok güzel bir kent; tarih boyunca da hep bir merkez olmuş. Medeniyetler bu kente sahip olabilmek için hep mücadele etmiş. Son iki yılda yurt içinde ve yurt dışında yaptığımız tanıtımlarla çok iyi bir ivme yakalamıştık. Bu deprem bir kırılma meydana getirdi. Ancak tekrar toparlanma sürecine girdik. Biz bu kenti iyi konumlandırabilirsek yeni bir Dubai
olabilecek bir özelliği var. Çünkü çok yakınımızda 75 milyonluk İran pazarı var. Bu yıl İran’dan Türkiye’ye 3 milyona yakın turist geldi. İran’ın 450 bin nüfuslu Hoy kenti var. Van ile Hoy arası, Kapıköy Gümrük Kapısı’nın açılması ile birlikte karayoluyla 1,5 saate düştü. Deprem öncesinde de çok sayıda İranlı Van’a gelmeye başlamıştı. Ekonominin canlanmasına da önemli bir katkısı vardı. Ben inanıyorum ki Van yeniden ayağa kalkacak ve 23 Ekim’deki durumundan daha iyi hale gelecek" diye konuştu.
53 bin 707 TL nakdi yardım çekini Vali Münir Karaloğlu’na veren Martı GYO AŞ Bölge Müdürü Ferda Kara, yaptığı açıklamada, "Öğretmenler Günü sebebiyle o hafta içinde yaptığımız gayrimenkul satışlardan bir miktarının buraya harcanması için müşteriden parayı tahsil etmeden Van için ayırdık. Daha önce de şirket olarak depremin ilk günlerinde Van’a 2 TIR yardım malzemesini göndermiştik. Toplanan yardımlar bir nebze de olsa depremzedelerin yarasına merhem olursa mutlu oluruz" dedi.
Vali Karaloğlu da nakdi yardım çekini aldıktan sonra Kara’ya teşekkür belgesi verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir