YEREL HABERLER - 25 Ocak 2012 Çarşamba 15:13

MEMUR-SEN`DEN FRANSIZ MALLARINA BOYKOT

A
A
A
MEMUR-SEN`DEN FRANSIZ MALLARINA BOYKOT

Fransa Senatosu’nun soykırım iddialarını inkârı suç sayan kanunu onaylamasına tepki gösteren Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Fransa’ya gittiğinde ve soykırımı inkâr ettiğinde Başbakana ceza mı kesecekler, yoksa kendisini bir yıl hapse mi atacaklar?" diye sordu.
Bu kanunun Türkiye-Fransa ilişkilerinin yanı sıra Fransa’nın uluslararası itibarına da ciddi zarar vereceğini dile getiren Şeker, "Bu karar ortaçağ zihniyetinin yeniden hortlatılmasıdır. Aynı zamanda Avrupa tarihine yapılmış bir haksızlıktır. Bu mesele, Türkiye-Fransa meselesi ya da Ermeni-Fransa meselesi değildir. Bu mesele, ırkçılık-ayrımcılık meselesidir" ifadelerini kullandı.
Fransa’nın kaybolan itibarını bazı lobilerden medet umarak kazanma çabasında olmasının içinde bulunduğu acınası durumun bir itirafı olduğunu kaydeden Başkan Şeker, "Şayet Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Fransa’ya gittiğinde ve soykırımı inkâr ettiğinde Başbakana ceza mı kesecekler, yoksa kendisini bir yıl hapse mi atacaklar?" diye sordu.
Cezayir’de, Fransız yönetimi altında 1,5 milyon kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin de işkence ve kötü muameleye maruz kaldığını hatırlatan Şeker, Türkiye’nin Ermenilere karşı soykırım yaptığını iddia eden Fransa’nın, sıra kendilerine geldiğinde soykırım bir yana bu olaylardaki sorumluluğu dahi kabul etmediğini dile getirdi.
Son derece kasıtlı ve art niyetli alınan karara Türkiye ve Memur-Sen olarak sessiz kalmayacaklarını dile getiren Şeker, bütün Türkiye halkını Fransız mallarını boykot etmeye çağırdı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir