POLİTİKA - 13 Ocak 2012 Cuma 14:02

19 MAYIS TARTIŞMALARI

A
A
A
19 MAYIS TARTIŞMALARI

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinin Ankara dışındaki illerin okullarında kutlanmasına ilişkin kararına; "O zaman fiili işgal bugün de zihinsel olarak işgal etmek isteyenlere karşı 19 Mayıs ruhunu ortadan kaldırmaktır. Bu anlayış milli egemenliği tesis eden zihniyete karşı baş kaldırıdır" dedi.
Partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında gündem değerlendirmesi yapan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MEB’in Orta Öğretim Genel Müdürlüğü, 81 ilin milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazı ile 19 Mayıs Atatürk ’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerini Ankara dışındaki illerde okullarda kutlanmasına tepki gösterdi. Bakanlığın yürüttüğü mantığı; "Bu mantık öğrenciler olmasa milli eğitimi ne güzel yönetiriz mantığından öte anlam taşımıyor. Bütün milli ve manevi
değerlerimizin acımasız şekilde yozlaştırıldığını görüyoruz" sözleriyle yorumladı. Vural, eleştirilerinde Hüseyin Çelik ve Ömer Dinçer’in birbirinden farksız olduğunu belirterek şöyle konuştu: "MEB 19 mayıs kutlamalarından vazgeçiyor.Adama bak sen kimsin? İnsanının tüyleri diken diken oluyor. İşgal edilmiş olan İzmir, 19 Mayıs yani 19 Mayıs’tan rahatsız olanlar bu ülkeyi işgal etmek isteyenler rahatsız olur da, Ömer Dinçer sen neden rahatsızsın? Neymiş efendim ’çocuklar üşüyorlarmış’ şu gerekçelere
bakın. Milleti bu adam aptal yerine koyuyor, hakaret ediyor. Asıl amaçları Cumhuriyet ile hesaplaşmak. O zaman fiili işgal bugün de zihinsel olarak işgal etmek isteyenlere karşı 19 Mayıs ruhunu ortadan kaldırmaktır."
KURBAN BAYRAMINI DA KALDIRIRLAR
Kararı Türkiye’nin milli ve manevi değerlerini baltalamak olarak değerlendiren Vural; "23 Nisan’da gidecek. Daha sonra bunlar Kurban Bayramı’nı da iptal ederler" dedi.
Bunların Türkiye’nin milli ve manevi değerlerini ortadan kaldırmak istediğini anlatan Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ömer Dinçer, o savaşı sürdürürken çocuğun üzerindeki örtüyü mermiye koyarken üşümüyor muydu çocuklar. Adam gibi de ki şöyle kutlanmasını istiyorum niye millet üşüyor diyorlar. Milleti niye alet ediyorsun? Hüseyin Çelik neydi ki bu ne olsun? 23 Nisan’da senin bakanlarını başbakanını karşılamak için ilkokul çocukları sokaklara yığıldıkları zaman üşümüyorlar mı? Bu mantık öğrenciler olmasa
milli eğitimi ne güzel yönetiriz mantığından öte anlam taşımıyor. Bütün milli ve manevi değerlerimizin acımasız şekilde yozlaştırıldığını görüyoruz. Adeta Cumhuriyeti Milli Kurtuluş savaşını yapan iradeye başkaldırı var. Atatürk’e diyordur ki herhalde ne diye çıktın ya? Bu zihniyet milli egemenliği tesis eden zihniyete karşı baş kaldırıdır. Asıl karşı çıktığı nokta milletin egemenliği bağımsızlığıdır."
CHP VE AK PARTİ’YE ’GLADYATÖR’ BENZETMESİ
İktidarın ve muhalefetin İzmir kanadındaki teşkilatların kenti arenaya dönüştürdüğünü öne süren Vural, AK Parti ve CHP’ye gladyatör benzetmesinde bulunarak vatandaşların tercihleri arasında mecbur bırakıldıklarını söyledi.
İzmir’in arenaya döndüğünü anlatan Vural; sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir arenasında iki gladyatör AK Parti ve İzmirli’yi doğramakla meşgul. İzmir’i araya sıkıştırdılar bu tercihler arasında mecbur ve mahkum bırakmak istenmektedir. AKP’nin bitmez şekilde İzmir’i ele geçirme planı devreye sokulmuştur.Bu plan çerçevesinde hareket ettikleri ortaya çıkmaktadır. CHP’nin İzmir’e hizmet etmediğini de düşünürsek MHP’nin sıkışan İzmirlilerin hareket alanı olduğunu düşünüyorum."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Doğan: “Samsun’u daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz” SAMSUN (İHA) – Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Tarımdan sanayiye, turizmden eğitime her alanda önemli bir potansiyele sahip olan Samsun’u daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Bakan Işıkhan’a, Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, ve AK Parti il teşkilatı üyeleri eşlik etti. Ziyarette ayrıca Büyükşehir Belediyesi bürokratları da bulundu. Başkan Doğan, ziyaret sırasında kentte gerçekleştirilen çalışmalar ve yapılması planlanan projelerle ilgili Bakan Işıkhan’a bilgi verdi. Samsun’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Bakan Işıkhan, Başkan Doğan’a çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Doğan ise Samsun’un Karadeniz Bölgesi’nin merkezi ve lokomotif kenti olduğunu belirterek, “Tarımdan sanayiye, turizmden eğitime her alanda önemli bir potansiyele sahip olan Samsunumuzu daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz. Bu noktada bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ı şehrimizde ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” diye konuştu. Şeref defterinin imzalanıp hediye takdiminin ardından ziyaret sona erdi.