GENEL - 14 Ocak 2012 Cumartesi 15:01

KCK OPERASYONLARI

A
A
A
KCK OPERASYONLARI

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, dün 16 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen KCK operasyonları için, "Bu bölgede yaşayan herkes şunu çok iyi bilir ki KCK dediğimiz yapı PKK’nın şehir yapılanması ve şehir uzantısıdır, yani PKK ile organik bağı olan bir organizasyondur" dedi.
Ak Parti Diyarbakır Milletvekili İçten, partisinin gençlik kolları kongresine katılmak üzere Diyarbakır’a geldi. Kongre öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İçten, bölgede yaşayan herkesin KCK denilen yapının PKK’nın şehir yapılanması ve şehir uzantısı ve PKK ile organik bağının olduğunu bildiğini söyledi. KCK’nın bölgede zorla esnafın dükkanını kapattığını, gencecik çocukların ellerine taş verip attırdığını belirten İçten, "PKK bölgedeki iş adamlarının yatırımlarını engelleyecek eylemler
yapıyor. Kırsalda yol yapımında baraj yapımında çalışan araçları yakıyor. Tüm bunlar olurken bu bölgede tüm bunları yapanları benim güvenliğimden sorumlu olan devletin bunun hesabını birilerine sormaması mı gerekiyor? Eğer iddia bu anlattıklarımsa elbetteki devletin güvenlik güçleri hukuk çerçevesinde üzerine düşeni yapacaktır. Bu bölgede şehir yapılanması adı altında olan KCK’nın ciddi bir yapılanması var. Bunlar bu bölgenin huzurunu refahını kaçırıyor" dedi.
Vekil olunca suç işleyebilirsin anlamının doğmaması gerektiğini de sözlerine ekleyen İçten konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ben vekilim. Ama asillere burada uygulamalar yapılırken vekillere uygulama yapılmamasını da doğru bulmuyorum açıkçası. Elbetteki bende bir suça kırışıyorsam bunun da mutlaka bir hesabının olması gerektiğine inanıyorum. Bizler vekil de olsak vatandaş da olsak şiddet yanlısı olan, şiddeti körükleyen söylemlerden uzak durmalıyız. Ve şiddetten yana olmamalıyız. Birileri, gidin çocuklar sokakları savaş alanına çevirin Diyarbakır’ı savaş alanına çevirin diyorsa devletin gereğini yapması gerekir mi, gerekmez
mi? Biz şiddetten yana değiliz baştan beri bunu söylüyoruz. Biz Kürtlerin hakları silahların güvencesi altındadır kelimesini kullanmıyoruz. Biz ey çocuklar elinize taş atın, Kürtlerin dükkanlarının camlarını kırın, ey insanlar gidin yolları kapatın Kürtlere ceza verin bunlara molotof atın, bunları demiyoruz".
Bunlar Da İlginizi Çekebilir