YEREL HABERLER - 04 Şubat 2012 Cumartesi 15:24

KENT KONSEYİ BURSA`YI YAKINDAN TAKİP EDİYOR

A
A
A
KENT KONSEYİ BURSA`YI YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Bursa Kent Konseyi Mehmet Semih Pala, Vali Şahabettin Harput tarafından gönderilen takdir yazısının kendilerine büyük sorumluluk yüklendiğini belirterek, Bursa’yı ilgilendiren konuları gündeme getirmeye devam edeceklerini söyledi.
Bursa TV’nin Ana Haber Bülteni’ne konuk olan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vali Şahabettin Harput’un Kent Konseyi’ne gönderdiği takdir yazısına değinen Başkan Pala, "Bursa Kent Konseyi son yıllarda yeni bir Bursa markası olarak ortaya çıktı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla Bursa Kent Konseyi, Türkiye’nin en aktif, en güçlü kent konseyi haline geldi. Göreve geldiğimiz günden bu yana Bursa Kent Konseyi’nde 3 bin 286 etkinlik yapıldı, etkinliklere yaklaşık 100 bin kişi katıldı. Hep birleştirici noktada oluyoruz. Herkese ve her kesime hitap eden toplum kuruluş şeklinde çalışıyoruz. Kentin tüm konularını çekinmeden konuşuyoruz. Bursalıların sahiplendiği ve önemli etkinlikler yapan bir kurum da dikkat çekiyor. Çalışmalarımızı Vali Şahabettin Harput’ta takip ediyor. Bursa Kent Konseyi başkanı olarak kendisine teşekkür ediyorum. Bize büyük sorumluluk getiren bir yazı gönderdi. Bu bilinçle Bursa’yı ilgilendiren konuları gündeme getirmeye devam edeceğiz" dedi.
Bursa Kent Konseyleri Birliği’nin kurulmasından da bahseden Pala, yeni oluşumun hayırlı olmasını diledi. Bursa Kent Konseyi’nin, Türkiye’nin en faal ve güçlü kent konseyi olduğunu söyleyen Pala, Bursa’daki tüm kent konseyleriyle çalışmalarının devam ettiğini hatırlattı. Yeni oluşuma her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını söyleyen Pala, kimseye mani olma gibi düşüncelerinin olmadığını, aksine Türkiye’nin en ücra köşelerine kadar destek olduklarını dile getirdi. Pala, isim olarak yanlış düşünüldüğünü ancak Bursa’da dahil tüm kent konseylerine destek vereceklerini vurguladı.
Tarihi Çarşı Hanlar Bölgesi’ndeki aksın akşam saatlerinde demir kapılarla kapatılmasını yanlış bulduğunu da ifade eden Pala, "Bursa’nın müthiş bir tarihi çarşı aksı var. Ancak bu aksı akşam 17’den sonra önünüze çıkan demir parmaklıklar sebebiyle geçmeniz mümkün değil. Bursalıların ailece gezmesi gereken yerler kapatılıyor. Tarihi çarşının ve kent turizminin canlanmasını isterken, diğer yandan tarihi alanın gezilmesini engellemek mantıklı değil. Bursalıların ve dışarıdan gelen misafirlerin gezmesi gereken tarihi aks kapatılamaz. Yasal değil ve açılmasını bekliyoruz. Bize bu konuda istekler geliyor, bizler de Bursa Kent Konseyi olarak ilgili yerlere iletiyoruz" diye konuştu.
Merinos AKKM Genel Koordinatörlüğünü de yürüten Mehmet Semih Pala, gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi verdi. Merinos AKKM’nin, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 150 milyon dolarlık devasa bir yatırım olduğunu hatırlatan Pala, Merinos AKKM’nin Türkiye’de örnek bir işletme haline getirildiğini kaydetti. Merinos AKKM’nin, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yönetim anlayışıyla Türkiye’de ilk ve tek olarak belediye şirketi tarafından yönetildiğini ve işletildiğini anlatan Pala, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılmasından bu güne kadar 750 bin kişi hareketi oldu, binin üzerinde etkinlik yapıldı. Tüm uluslar arası ve ulusal kongreler için uğraşılıyor. Son olarak ’4. Uluslar arası Ar-Ge Proje Pazarı’ Zirvesi’ne ev sahipliği yaptık. Önümüzdeki Nisan ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılmasının beklendiği ’1. Türk- Arap Seyahat ve Turizm Konferansı ve Fuarı - ATCEX 2012’ yapılacak. Merinos AKKM’yi eleştirenler web sitemize girerek yapılan etkinlikleri takip edebilirler. Tesisler, her kesime açık çalıştırılmaktadır" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir