YEREL HABERLER - 24 Ocak 2012 Salı 13:11

İCRA DAİRELERİNİN ETKİNLİĞİNİN ARTIRILMASI PROJESİ BAŞLATILDI

A
A
A
İCRA DAİRELERİNİN ETKİNLİĞİNİN ARTIRILMASI PROJESİ BAŞLATILDI

Adalet Bakanlığı tarafından İspanya ve Yunanistan Adalet Bakanlığı ile ortak yürütülen ’İcra dairelerinin etkinliğinin artırılması’ projesi törenle başlatıldı.
Adalet Sarayı Konferans Salonu’nda yapılan törene Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, Adalet Komisyonu Başkanı Şefik Arslan ve çok sayıda savcı, hakim avukat ve adliye çalışanı katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, Türkiye, İspanya ve Yunanistan Adalet Bakanlığı yetkililerine Gaziantep’i pilot bölge seçtikleri için teşekkür ederek, projenin hayırlı olmasını diledi.
Projeyi tanıtan Adalet Bakanlığı Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Erol Mutlu, Gaziantep gibi önemli bir şehri projenin pilot bölgesi olarak seçtiklerini ifade ederek, "Bugün burada Yunanistan ve İspanya’dan gelen yetkilileri ile fikir alış verişinde bulunacağız. Bu projenin, icra dairelerinin kurumsal etkinliğinin güçlendirilmesi ve icra müdürleri ve diğer çalışanların yeterliliklerinin artırılması gibi ana başlıkları olan bir projedir. Proje kapsamında icra müdürlüklerindeki tüm parasal
işlemlerin bankalar üzerinden gerçekleştirilmesi, icra müdürlüklerin sahada gerçekleştirdikleri icra/haciz işlemlerinde vakıf araçlarının kullanılması, haczedilmez mallar yönünden yeni yasa tasarısı uyarınca yürütülecek işlemler, icra personelinin görev ve yetkileri ile atanmaları, icra müdürlüklerinde görevli personel ile vatandaş şikayetleri ve çözüm yolları gibi konular konuşulacak. Katılımınızdan ötürü herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından ilk konuşmacı İspanya Adalet Bakanlığı yetkililerinden Yerleşik Eşleştirme Danışmanı Maria Aranzazu Alameda Lopez çalışma alanıyla ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Proje kapsamında Gaziantep’e gelen Türkiye, İspanya ve Yunanistan Adalet Bakanlığı yetkilileri projenin bütün detaylarını adliye çalışanlarıyla paylaşacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir