MAGAZİN - 03 Şubat 2017 Cuma 12:53

Ünlü sanatçı ilkokulda böyleydi

A
A
A
Ünlü sanatçı ilkokulda böyleydi

Ünlü şarkıcı Şebnem Ferah’ın ilkokul fotoğrafları sosyal paylaşım sitesinde paylaşıldı.
Şarkıları ile milyonların gönlünde taht kuran Şebnem Ferah, ilkokulu Yalova Öğretmen Yusuf Ziya İlkokulu’nda okudu. Bu yıllarda çekilen bir fotoğraf ise yıllar sonra sosyal paylaşım sitesine düştü. Sanatçının 1972 yılında çekilen fotoğrafı ile günümüzde çekilen fotoğrafları yan yana getirildiğinde, neredeyse hiç değişmediği görülüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Vatandaş anlattı, Yılmaz dinledi Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, Seyrantepe Mahallesi’ndeki vatandaşlarla buluştu. Başkan Umut Yılmaz, bölge halkının taleplerini dinledi ve kendileriyle fikir alışverişinde bulundu. Belediye Başkanı Yılmaz, Seyrantepe Mahallesi’nde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İlk ziyaretini mahalle muhtarlığına yapan Başkan Yılmaz, daha sonra esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Seyrantepe Mahallesi’nde gerçekleşen ziyarette Başkan Yılmaz, mahalle sakinlerinin günlük yaşantılarını daha yakından tanımak ve mahalledeki sorunları yerinde gözlemlemek amacıyla bölgeyi dolaştı. Karşılaştığı her vatandaşla selamlaşan Başkan Umut Yılmaz’a yoğun ilgi gösterildi. Başkan Yılmaz, yaşlılar ve çocuklarla özel olarak ilgilendi. Yurttaşın; sorun, ihtiyaç, talep, beklenti ve önerilerini dikkatle dinleyen Başkan Yılmaz, istişarenin önemine vurgu yaptı. Güçlü iletişim bağlarıyla yaşanan tüm sorunların kolaylıkla çözülebileceğine işaret eden Yılmaz, yurttaşın belediye yönetimine olan güvenini artırarak, yerel yönetim ile yurttaşlar arasında daha güçlü bir diyalog oluşturacaklarını ifade etti. Başkan Umut Yılmaz, misafirperverlikleri dolayısıyla Seyrantepe sakinlerine teşekkür etti. Yurttaş, sorun, ihtiyaç, talep, beklenti ve önerilerini dikkate alarak çözüm odaklı yaklaşım ortaya koyan Başkan Umut Yılmaz’a olan güvenini dile getirdi.
Mersin Sarıyıldız: "Her yönüyle güzel bir Akdeniz’i birlikte inşa edeceğiz” Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Güneş Mahallesi’nde başlattığı asfalt serim çalışmasını yerinde inceledi, Akdeniz’de acil ihtiyaç duyan tüm mahallelerin sokaklarının yenileneceğini ifade etti. Akdeniz ilçesinde gerek ekiplerin sahada yaptığı incelemeler, gerekse muhtarlar ve yurttaşlardan gelen talepler doğrultusunda plan ve program hazırlayan fen işleri ekipleri, ihtiyaç duyan mahallelerin sokaklarını iş makineleri desteğiyle yenileyip ilçenin çehresini değiştirmeye başladı. Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, sokakları kilitli parke taşı ile kaplı olan ve ömrünü zaman içinde tamamlayan Güneş Mahallesi’ndeki sokak üzerinde başlayan asfalt kaplama çalışmasını yerinde inceleyip ekiplerden bilgi aldı. “Her yönüyle güzel bir Akdeniz’i birlikte inşa edeceğiz” Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, yeni dönemle birlikte Akdeniz’i yenileme ve güzelleştirme çalışmalarına hızla başladıklarının ifade ederek, “Bu kapsamda Güneş Mahallesi 5856 sokakta asfalt kaplama çalışmamız sürüyor. Bu sokak, en son 2012 yılında kilit taşı ile kaplanmış, sonrasında hiç yenilenmemiş. En hafif bir yağmurda bile sokakta su göletleri oluşuyordu. Parke taşları zarar görmüş, yer yer sökülmüştü. Mahallelinin de yoğun talebi vardı. Fen İşleri Müdürlüğümüz ve sahadaki arkadaşlarımız, bölgede önce fizibilite çalışması yaptı. Ardından toplamda 100 ton asfalt dökülerek sokağı yeniledi. Bütün sokaklarımızın yenilendiği, vatandaşlarımızın yaşamını rahatça idame ettirdiği bir Akdeniz’i birlikte inşa edeceğiz. Aciliyet durumuna göre de asfalt serim, kilit taşı, kaldırım yenileme hizmetimiz aralıksız sürecek” diye konuştu. Sarıyıldız, açıklamasının ardından, serilen asfaltı sıkıştırıp daha uzun ömürlü olmasını sağlayan silindire bindi. Öte yandan mahalle sakinleri ve esnaf da sokağın çehresini tamamen değiştiren çalışmalar nedeniyle ekiplere teşekkür etti.
Bilecik Dünya genelinde yılda 400 binden fazla hasta astım nedeniyle hayatını kaybediyor Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Polikliniği Uzm. Dr. Burcu Turan, dünya genelinde 400 binden fazla hastanın astım nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Uzm. Dr. Burcu Turan, astım hastalığı ve tedavi süreçlerine değindi. Turan, ‘’Astım akciğer içi hava yollarının mikrobik olmayan bir tür inflamasyonu nedeniyle akciğer duvarlarının daralması sonucu meydana gelen kronik bir akciğer hastalığıdır. Astım tekrarlayan, ataklar halinde gelen, nefes darlığı, nefes alıp verirken hırıltı, hışıltı, ıslık sesi, göğüste baskı hissi ve öksürük belirtileriyle kendini göstermektedir’’ dedi. ‘350 milyon astım hastasından 400 bini hayatını kaybediyor’ Uzm. Dr. Burcu Turan, açıklamalarının devamında, "’Dünyada 350 milyon astım hastası olduğu, yılda 400 binden fazla hastanın astım nedeniyle öldüğü bilinmektedir. Astım tedavisinin amacı hastanın semptomlarının kontrol altına alınması ve hastanın yaşamını normale en yakın şekilde normale dönmesini sağlamaktır. Hastalığın ağırlığına uygun ilaç tedavilerinin verilmesi, hastaların tedaviyi önerilen şekilde ve doğru teknikle uygulaması, astım tetikleyicilerinden uzak durmak ve beraberinde seyredilen hastaların tedavisiyle astım semptomları kontrol altına alınabilmektedir. Astım kontrolünü güçleştiren etkenler arasında ilaçların doğru teknikle ve düzenli kullanılmaması, sigara kullanılması, alerjenlere ve kimyasala maruz kalmak, solunum yolları enfeksiyonları bulunmaktadır. Yapılan araştırmalar hastaların ilaçlarını doktorun önerdiği şekilde doğru teknikle ve düzenli olarak kullanması, sigaranın bırakılması, obez hastalarda kilo vermek, alerjen etkenlerinin uzak tutulması hastaların kontrol altına alınmasında başarıların arttırıldığını göstermiştir. Bu kontrolün sağlanmasında astım yakınmalarını arttıran faktörlerin belirlenmesi, bu faktörlerden korunmanın sağlanması, düzenli takip altında tedavinin sürdürülmesi önem taşımaktadır. Bu kontrolün sağlanmasında astım yakınmalarını arttıran faktörlerin tespit edilmesi, bu faktörlerden korunmanın sağlanması, düzenli takip altında tedavinin izlenmesi önem taşımaktadır’’ ifadelerine yer verdi.