GENEL - 20 Ağustos 2019 Salı 17:42

Kızgın vatandaşlar yolu trafiğe kapadı

A
A
A
Kızgın vatandaşlar yolu trafiğe kapadı

Son 1 haftada 2 kişinin hayatını kaybettiği Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Koru beldesinde vatandaşlar yolu trafiğe kapattı.

Son 1 haftada 2 kişinin hayatını kaybettiği Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Koru beldesinde vatandaşlar yolu trafiğe kapattı. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu yolun ortasında yapılan basın açıklamasında vatandaşlar hız sınırlaması istedi.


Kazaların yaşandığı noktayı trafiğe kapatan belde halkı, yolda acil tedbir alınmasını istedi. Geçtiğimiz gün yaşanan trafik kazasında babası Osman Çınarcık’ı kaybeden Timur Çınarcık, “Bu yolun ölüm yolu olmasını istemiyoruz. Bu yolda gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz. 3 günde 2 kaza meydana geldi. Ben de babamı burada kazada kaybettim. Yaya geçidi, ışık ve hız sınırlaması istiyoruz” dedi.


Koru beldesinde çiçekçilik yapan Oktay Akgün ise, “Biz burada başka canların yanmasını istemiyoruz. Biz yasalar çerçevesinde bu yola hız sınırlandırıcı istiyoruz. Yalova Valisi Muammer Erol’dan ve Karayolları Bursa Bölge Müdürlüğü’nden rica ediyoruz, bu yolda nasıl bir tedbir alacaklarsa alsınlar. Biz burada başka can kaybetmek istiyoruz” şeklinde konuştu.


Vatandaşlara destek için gelen Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli de, “Burası tarım bölgesi. Sürekli hareketlilik var. Bölge halkı üretimini sürekli bir taraftan bir tarafa taşımak zorunda. Yolda korkunç bir hareketlilik var. Araçlar da çok hız yapıyor. Burada hız sınırlanmasının bir an önce getirilmesini istiyoruz. Vatandaşlar artık yeter diyor. Biz burada yolu trafiğe kapatmak değil sadece sesimizi ilgililere duyurmak istiyoruz” diye konuştu.


Yolu bir süreliğine trafiğe kapatan vatandaşlar yolun üzerine bir de pankart asarak sürücüleri yavaş gitmeleri hususunda uyardı. Açıklamanın ardından yolu trafiğe açan vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Mayıs ayında kar yağışı uyarısı DÜZCE(İHA) – Düzce Valiliği tarafından yapılan meteorolojik uyarıda 1 Mayıs itibariyle hava sıcaklığının hissedilir derecede düşeceği yüksek kesimlerde ise kar yağışı beklendiğini bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada hava sıcaklığının düşeceği belirtilerek, "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; ülkemizin 1 Mayıs 2026 Cuma gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak serin ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi beklenmektedir. Halen mevsim normalleri civarında, yer yer üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bölgemiz genelinde hissedilir derecede azalarak önümüzdeki hafta ortasına kadar mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin edilmektedir. Sıcaklıklardaki düşüşe bağlı olarak, özellikle bölgemizin yüksek kesimlerinde buzlanma ve don hadiselerinin görülmesi beklenmektedir. Yağışların genel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde, yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. Düşük sıcaklıklar nedeniyle yüksek kesimlerde yerel zirai don riski bulunmaktadır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanarak yayımlanacak tahminler ile meteorolojik erken uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir" denildi. 1-6 Mayıs 2026 tarihleri arasında bölgeye bağlı illerde beklenen en düşük hava sıcaklıkları ise şu şekilde olacak: "Kırıkkale; 1 ila 3, Çankırı; -1 ila 4, Bolu; 0 ila 2, Düzce; 3 ila 6, Zonguldak; 4 ila 7, Bartın; 3 ila 7 ve Karabük; 0 ila 5."