- 20 Kasım 2019 Çarşamba 13:16

Geyikdere’de şükür mevlidi ve yemeği

A
A
A
Geyikdere’de şükür mevlidi ve yemeği

Yalova’nın Altınova ilçesine bağlı Geyikdere köyünde geleneksel şükür mevlidi ve yemeği büyük ilgi gördü.

Yalova’nın Altınova ilçesine bağlı Geyikdere köyünde geleneksel şükür mevlidi ve yemeği büyük ilgi gördü.


Köy camiinde okunan mevlidin ardından vatandaşlara yemek ikram edildi. Birlik ve beraberlik içerisinde çok anlamlı bir faaliyete imza attıklarını ifade eden Geyikdere Köyü Muhtarı Emine Türker, “Geyikdere halkı olarak gerçekleştirmiş olduğumuz şükür mevlidine desteklerini esirgemeyen köy sakinlerine çok teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğin gücünü göstererek güzel bir şekilde cemiyetimizi edâ ettik. Rabbim daha nice güzel programlar da birlik ve beraberlik içerisinde olabilmeyi nasip eylesin” dedi.


Mevlide Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Metin Oral, İl Genel Meclis üyesi Resul Çitçi, Yalova İl Müftü Yardımcısı Fikri Şahin, Altınova Müftüsü Recep Eren ve ilçe daire amirleri, mahalle ve köy muhtarları, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Dereler dron ile ilaçlandı Samsun Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından, vatandaşların sağlıklı bir yaz dönemi geçirmesi amacıyla dere yataklarında vektörlere karşı ilaçlama çalışmaları dronlarla gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından vektörlerle mücadele çalışmaları sürdürülüyor. Bu kapsamda Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi tarafından belirli periyotlarda dere yataklarında vektörlere karşı ilaçlama çalışmaları yapılıyor. Son olarak Mert Irmağı ve Kürtün Deresi’nde ekipler tarafından dron ile ilaçlama çalışmaları gerçekleştirildi. Biyolojik ilaçların kullanıldığı mücadele çalışmalarının yaz sonuna kadar yoğun bir şekilde gerçekleştirileceği belirtildi. “Vektörlerle mücadele çalışmalarımız yıl boyunca yapılıyor” Kentte vatandaşların hayat kalitesini artırmak için her alanda çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak, şehrimizin sağlıklı bir çevreye sahip olması için sürekli olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vektörlerle mücadele çalışmalarımız yıl boyunca yapılıyor. Yaz dönemi öncesinde çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırdık. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın sağlığını korumak ve yaşam konforunu artırmak için çalışmalarımızı her alanda aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.