GENEL - 05 Aralık 2019 Perşembe 11:34

Engellilerden Rektör Cebeci’ye tam destek

A
A
A
Engellilerden Rektör Cebeci’ye tam destek

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Yeni Yaşam Engelliler Derneği’ni ziyaret eden Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Yeni Yaşam Engelliler Derneği’ni ziyaret eden Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’ye geçtiğimiz gün yaşanan olayla ilgili engelliler, engelli aileleri ve dernek yöneticilerinden tam destek geldi.


Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Yeni Yaşam Engelliler Derneği’ni ziyaret etti. Rektör Cebeci’yi derneğe gelişinde dernek Başkanı Lale Dondurmacı ve dernek yöneticileri karşıladılar. Engellilerin ve engelli ailelerinin Dünya Engelliler Günü’nü kutlayan rektör Cebeci, “Engel bedende değil, düşüncede ve kalptedir” dedi.


Cebeci, “Engelli yavrularımız hayatın gülü, çiçeğidir. Asıl engel zihniyette, düşünce ve duygulardadır. Problem olan sevgi engelli olanlardır. Tahammül edemem engellisi olanlar problem teşkil ederler. Anlayış, kavrayış, benimseme eksikliği bence engeldir. Yoksa engelli dediğimiz bu yavrularımız toplumun değerlileridir. Bu yavrularımız Allah’ın bizlere bir lütfudur. Biz onlar sayesinde sevgiyi öğreniyoruz. Ama insanları sevemeyen, ufacık şeylerden dolayı kini, nefreti toplumun içine yayanlar gerçek engellilerdir” dedi.


“Bizi hedefimizden kimse geri döndüremez”


Geçtiğimiz gün yaşanan olayla ilgili de konuşan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, “Ben bu süreçte aklı selim olan insanlarımızdan çok ciddi destek aldım. Ama eleştiriyi bilmeyen bir takım insanların da hakaret dolu sözlerine maruz kaldık. Bu süreçte onlar da afişe oldular. Biz yolumuza devam ediyoruz. Maksat bizim moralimizi ve motivasyonumuzu bozmaktı. Biz duruşumuzdan, hedeflerimizden ve çalışma azmimizden zere kadar bir şey kaybetmedik. Kimseyle bir problemimiz olmadığı gibi kimseyle uğraşacak hakimiz de yok. Biz toplumda iş birliği, el birliği, gönül birliği yapacağımız herkesle yolumuza devam edeceğiz. Ben daha geçen hafta STK başkanları ile toplantı yaptım. Bu anlamda imkan ve kabiliyetlerimizi nasıl bir araya getiririz bunu konuştuk. Önümüzdeki ayda meslek kuruluşları ile bir araya geleceğiz. Onlarla da bir masa etrafında oturup, toplumumuz için değer üretmenin yollarını arayacağız. Biz bu amaca akademik bir birim olarak ön ayak olmak ve görevimizi yapmak istiyoruz. Bu yoldan bizi çevirmek, motivasyonumuzu düşürmek isteyenler de başarısız olmaya mahkumdur” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Fuat Erdal’dan, play-off başarısına tebrik mesajı Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, TFF. 3. Lig’de play-off oynamaya hak kazanan Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü’nü tebrik etti. TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü, bugün tamamlanan son hafta mücadelelerinde, deplasmanda karşılaştığı Hacettepe 1945’i 1-0’lık skorla mağlup etti. Eskişehir ekibi bu skorla beraber topladığı 39 puanla ligi 6. sırada tamamladı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, yayınladığı bir mesajla futbolcuları, teknik ekibi, taraftarları ve emeği geçenleri kutladı. Fuat Erdal mesajında, "Türk yükseköğretimine birçok ilki kazandıran üniversitemiz, kuruluşundan itibaren eğitim, araştırma ve sanat alanında olduğu gibi spor alanında da ülkemize önemli katkılar sunmuştur. Üniversitemiz modern tesislerinde öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize çok çeşitli branşlarda düzenli spor yapma imkanı sunarak bugüne kadar farklı branşlarda 16.000’in üzerinde sporcu yetiştirmiş ve ne mutlu ki ülkemize 800’ün üzerinde de millî sporcu kazandırma başarısı göstermiştir. Buradan şunu ifade etmek isterim ki Anadolu Üniversitesi, sağlıklı bir yaşam için sporu yaşam biçimi haline getirmeyi başarabilmiş, aktif bir spor kültürü oluşturabilmiş üniversiteler arasında en ön sıralarda yer almaktadır. Geçtiğimiz yıl 3. Lig’e çıkan futbol takımımızın bir ilk sezonda play-offlara kalma başarısı göstermesi bizleri çok mutlu etti. Tüm taraftarlarımızı, sporcularımızı, teknik ekibimizi, kulüp yönetimimizi ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Karşıyaka maçında takıma başarılar diliyorum" dedi.