SPOR - 23 Mayıs 2020 Cumartesi 10:22

Yalova ekibi gelecek sezon Play-Off’u hedefliyor

A
A
A
Yalova ekibi gelecek sezon Play-Off’u hedefliyor

Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF) ligleri sona erdirmesinin doğru bir karar olduğunu belirten Yalova VİP Gençlikspor Başkanı Murat Yapıcı, takımı da önemli bir koça emanet edeceklerini ve Play-Off hedefi içinde olacaklarını söyledi.

Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF) ligleri sona erdirmesinin doğru bir karar olduğunu belirten Yalova VİP Gençlikspor Başkanı Murat Yapıcı, takımı da önemli bir koça emanet edeceklerini ve Play-Off hedefi içinde olacaklarını söyledi.


Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF) 2019-2020 sezonunda basketbol liglerinin sona erdirmesinin ardından Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde (TKBL) mücadele eden Yalova VİP Gençlikspor da gelecek sezon için hazırlıklara başladı. Yalova VİP Gençlikspor Başkanı Murat Yapıcı, "TBF’nin önümüzdeki sezonda takımlardan kriter istemek yerine maddi kriz içinde olan takımlara neler yapabileceğiyle ilgili çalışmalar yapması gerekiyor. Birçok takım bu konudan dolayı liglerden çekilebilir. Biz takımı da önemli bir koça emanet ederek, Play-Off hedefi içinde olacağız. Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF) ligleri sona erdirmesi çok doğru bir karar. Alınan karar önümüzdeki süreç için planlama fırsatı sunacak. Temmuz ve Ağustos gibi ikinci bir salgın olursa, önümüzdeki sezonu da kaybedebiliriz. Çünkü erkeklerde çok sıkışık bir fikstür var. Kadınların takvimi biraz daha rahat. Bizim lig için alınacak kriterler doğrultusunda aşağıdan takımlar alınır, bizden üste de takım gönderilir. Sayılar arttırılarak ligler oynanabilir” dedi.


Gelecek sezon VİP’le ilgili bilgilendir aktaran Yapıcı, ”Takımın başına iyi bir koçu getireceğiz. Bununla birlikte iyi bir takım kuracağız. Birkaç tane sponsor görüşmemiz var. Onları da bir aya kadar çözüp önümüze bakacağız. Yalova’da belediye başkanı değişimi oldu. AK Partili bir arkadaşımız görevi devraldı. Biz bugüne kadar belediyeden bir kuruş destek almadık. Şimdi partili arkadaşlarımızla oturup konuşacağız. Bu konuyu masaya yatıracağız. Yalova’da erkek takımı, tekerlekli sandalye takımı, futbolda üst lige çıkmayı bekleyen futbol takımı var. Ortak paydadan valilik, belediye ve yan sponsorlarla birlikte bu sene daha değişik bir takım olacağız. 3-5 yıl için Süper Lig için hedefimiz yok. Şuan için çok erken" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kurnaz: “Tertemiz bir İlkadım için ekiplerimizle seferberliğe başladık” Çatalarmut Mahallesi’nde gerçekleşen yol yıkama, kaldırım temizliği ve çevre düzenleme çalışmalarını inceleyen İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "İlkadım Belediyesi olarak ’Hedefimiz: İlkadım Tertemiz’ sloganıyla başlattığımız temizlik seferberliğimiz kapsamında ilçemizin bütün sokaklarını, kaldırımlarını ve yollarını temizleyerek vatandaşlarımızın düzenli ve sağlıklı alanlarda yaşamasına öncülük edeceğiz” dedi. İlkadım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, cadde ve sokakları tazyikli suyla yıkayıp, kaldırımları baştan sona temizleyerek İlkadım’ın "temiz ve örnek ilçe" hüviyetinin korunmasına yönelik çalışmalara ağırlık veriyor. İlçe genelinde gerçekleşen temizlik çalışmalarını yakından takip eden İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, devam eden temizlik çalışmalarını yerinde inceledi. “Hedefimiz: İlkadım Tertemiz" İlkadım’ın her noktasını temiz ve düzenli hale getirmek için tüm ekiplerimizle yoğun bir çalışma yürüttüklerini kaydeden İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “Belediye çalışmalarımızın olmazsa olmazlarından biri çevre temizliğidir. Tertemiz bir İlkadım için gece gündüz demeden, 7 gün 24 saat aralıksız çalışıyoruz. Temizlik İşler Müdürlüğü ekiplerimiz, ilçemiz genelinde ki bütün sokak, cadde ve kaldırımları belirli bir program dahilinde temizleyerek, ilçemizin temiz ve düzenli görüntüsünün muhafaza edilmesini sağlıyor. Vatandaşlarımızın temizlik konusunda mağduriyet çekmemeleri için ekiplerimiz yoğun bir mesai yapıyor. İlkadımlı hemşerilerimizin konforlu, temiz ve güzel alanlarda hayatını sürmesi için halkımızın sağlığını her şeyin üzerinde görüyoruz” şeklinde konuştu. “Başkan İhsan Kurnaz ve ekiplerine teşekkürler" İlkadım Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun olduklarını ifade eden Çatalarmut Mahallesi Muhtarı İdris Berat Güdeloğlu, "Mahallemizde gerçekleşen temizlik çalışmalarından dolayı Belediye Başkanımız başta olmak üzere Temizlik İşler Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ediyoruz, ellerine sağlık. İlçemizin her köşesinde bu tür hizmetlerde bulunan Temizlik İşler Müdürlüğü ekiplerimiz mahallemizi tertemiz yaptılar, bizler ve vatandaşlarımız memnunuz” şeklinde konuştu.
Niğde Niğde’de Denetimli Serbestlik Yükümlülerine AFAD eğitimi verildi Niğde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından, memur olmaya engeli olmayan cezası bulunan yükümlülere yönelik AFAD Gönüllülük Eğitimi verildi. Daha önce obruk oluşumları sebebiyle boşaltılan Kaynarca köyünde bulunan AFAD Eğitim Alanı’nda verilen eğitimlerde 14 katılımcı 6 gün hem teorik hem de pratik eğitim aldı. AFAD ekipleri tarafından verilen eğitimlerde yükümlülere; enkazdan yaralıyı güvenli bir şekilde tahliye etme, malzemelerin güvenli kullanım şekli ve tanıtımı, sismik ve akustik dinleme cihazıyla sesli ve görüntülü arama gibi arama kurtarma teknikleri anlatıldı. 6 gün süren ve 14 yükümlünün aldığı eğitim alanını Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren ile birlikte ziyaret eden Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde AFAD İl Müdürü Nihal Öner’den eğitimin detayları hakkında bilgi aldı. Vali Çelik burada yaptığı açıklamada, "AFAD eğitimi vermeyle ilgili ciddi bir çalışma var. Bakanlığımız bu sene için bize 514 kişiye eğitim vermemizi istedi ama bugün itibarıyla bizim ilimizde bu eğitimleri tamamlayan 272 kişi oldu ve eğitimi devam eden 70 kişi var. Sene sonuna kadar binin üzerinde kişiye eğitim vermeyi istiyoruz. Başsavcılığımızla bir protokol yaptık ve Türkiye’de bir ilki yapıyoruz. Memur olmaya engeli olmayan bir cezadan hüküm giymiş kişileri AFAD gönüllüsü yapıyoruz, eğitim veriyoruz. Bu çerçevede de bugün burada eğitimde devam eden 14 yükümlüyü ziyaret ettik. Hem temel eğitimi almış oluyorlar hem de bundan sonraki süreçte de protokol çerçevesinde bu eğitimler devam edecek" dedi. Ülkemizin deprem ülkesi olduğunu hatırlatan Vali Çelik, depreme her zaman hazır olunması gerektiğini belirterek temel eğitimleri herkesin alması gerektiğini söyledi. Vali Çelik konuşmasının devamında, "Gönül ister ki; vatandaşlarımızın büyük bir kısmı bu temel eğitimleri alsın. Çünkü bir yangın, sel ya da deprem olduğu zaman sonuçta afetin olduğu yere yakın kişiler ilk müdahaleyi edebiliyor. Bu aşamada yerelde temel afet eğitimleri almış vatandaşlarımızın sayısı ne kadar fazla olursa bölgemizde, ülkemizde, bu anlamda bir afet olduğu takdirde müdahale etme şansımız da artar" ifadelerine yer verdi.
Malatya İlk Türk astronot Alper Gezeravcı öğrencilerle buluştu Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Malatya’da öğrencilerle buluştu. Gezeravcı, uzayda yaşadığı deneyimle ilgili bilgiler paylaştı. Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Malatya’da İl Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonunda öğrencilerle buluştu. Gezeravcı, programda uzayda yaşadığı deneyimle ilgili bilgiler paylaştı. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır’ın konuşmasının ardından sahneye çıkan Gezeravcı, uzayda geçirdiği 14 günlük süreyi ve yaşadığı deneyimleri anlattı. Çok sayıda öğrencinin katılım sağladığı programda, astronot Gezeravcı, ilk uzay yolculuğu öncesinde sürece dair yapılan ön hazırlıklar hakkında kapsamlı bilgiler aktararak, projenin Türkiye açısından önemine vurgu yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin iradesiyle gerçekleştirilen görevin asıl özneleri öğrenciler olduğunu belirten Gezeravcı, uzay yatırımlarının önemine dikkat çekerek Türkiye’nin ilerleyen süreçte çok daha iyi bir noktaya geleceğine inandığını kaydetti. Türkiye’nin 100 yıllık tarihinde ilk defa yapmış olduğu bu uzay görevinde Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde bayrağını dalgalandıran 193 tane ülke olmasına rağmen kendi insanını uzaya gönderebilmiş ve uzayda bilimsel çalışmalar yapabilmiş 22’nci ülke olduğunun altını çizen Gezeravcı, Türkiye Cumhuriyeti’nin iradesiyle yapamayacakları iş olmadığını söyledi.