EĞİTİM - 03 Mart 2021 Çarşamba 14:54

İtfaiyeciler sertifikalarını aldı

A
A
A
İtfaiyeciler sertifikalarını aldı

Altınova Belediyesi İtfaiye Amirliğine yeni katılan 2 personele itfaiyecilik eğitimi verildi.

Altınova Belediyesi İtfaiye Amirliğine yeni katılan 2 personele itfaiyecilik eğitimi verildi. 2 aylık eğitimleri başarıyla tamamlayan 2 personele sertifikaları törenle verildi.


Altınova Belediyesi İtfaiye Amirliğine yeni katılan 2 personel nazarî (teorik) ve uygulamalı temel itfaiyecilik eğitimi, ilk yardım ve iş güvenliği eğitimlerini tamamladı. İtfaiye Amirliği bünyesinde çalışmaya başlayan itfaiyeciler, sertifikalarını Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ın elinden aldı. İtfaiye Amirliğine yeni katılan 2 personele ilk etapta 2 aylık eğitim verildiğini söyleyen Altınova İtfaiye Amiri Süleyman Çavuşoğlu, “Verilen eğitimden sonra bu arkadaşlarımızı ilk aşamada küçük çaplı ot yangına müdahale için çıkardık. Tam profesyonel olduktan sonra büyük çaplı müdahalelere katılacaklar. Altınova İtfaiyemiz, genç ve dinamik bir ekibe sahiptir. Mesleğimiz can, mal, hayat kurtarmaya yönelik olduğundan eğitimlere çok önem veriyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Gönüllü Hasat Etkinliği 2026 yılı takvimi açıklandı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulanan Gönüllü Hasat Etkinliği’nin 2026 yılı takvimi belirlendi. Genç Çiftçi Projesi kapsamında 81 ilde uygulanacak etkinliklerle, gençlerin tarımda aktif katılımıyla, üreticilerin hasat dönemindeki iş gücü yükünün hafifletilmesi, hasat kayıplarının azaltılması ve gençlerin kırsal kalkınma süreçlerine gönüllü katkı sunması amaçlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Genç Çiftçi Projesi kapsamında yürütülen Gönüllü Hasat Etkinliği’nin 2026 yılı takvimi açıklandı. 2026 yılı planlaması kapsamında, 81 il müdürlüğü koordinasyonunda toplam 164 etkinlik düzenlenmesi öngörülüyor. Programla birlikte ülke genelinde binlerce gencin hasat süreçlerine katılarak üretim deneyimi kazanması amaçlanıyor. İlk etkinlikler mart ayında başlayacak Program, mart ayında başlayarak yıl boyunca farklı illerde devam edecek. Artvin’de çay hasadıyla başlayacak süreçte, Burdur’da fide dikimi, Mersin’de çağla hasadı ve Ankara’da sebze üretimi gibi farklı tarımsal faaliyetler gerçekleştirilecek. Farklı ürün desenleriyle planlanan etkinlikler, gençlerin üretim süreçlerini yerinde gözlemlemesine imkân tanırken, doğayla bağ kurmalarını ve emek-değer ilişkisini deneyimlemelerini sağlayacak. Gençler üretime katılıyor Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Genç Çiftçi Projesi kapsamında yürütülen Gönüllü Hasat Etkinliği, gönüllülük kültürünü güçlendirirken tarıma yönelik farkındalığın artırılmasına katkı sunuyor. Program kapsamında gençlik liderleri, gönüllü gençler ve yerel üreticilerin iş birliğiyle yürütülecek faaliyetlere; yerel yönetimler, üniversiteler ve gençlik kuruluşları da aktif katılım sağlayacak.
Manisa Turgutlu’da 2 uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı Manisa’nın Turgutlu ilçesinde düzenlenen iki ayrı operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde ve suç unsuru ele geçirilirken, aralarında suça sürüklenen bir çocuğun da bulunduğu 3 şüpheli tutuklandı. Manisa’nın Turgutlu ilçesinde uyuşturucu madde ticaretine yönelik düzenlenen operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirilirken, 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Türk Polis Teşkilatı Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri ile Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" suçuna yönelik sokak çalışmaları gerçekleştirildi. Yapılan operasyonda A.K. (34) isimli şahsın üst aramasında toplam 2 bin 382 içimlik peçete şeklinde sentetik uyuşturucu (bonzai) ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen bir diğer operasyonda ise N.Ş.K. (18) ve E.I. (18) isimli şahısların üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan aramalarda 255 adet sentetik ecza, 18 bin 660 TL nakit para, 29 adet uyuşturucu paketlemede kullanıldığı değerlendirilen jelatin, 1 adet hassas terazi ve 35,50 gram esrar maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden E.I. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, suça sürüklenen çocuk N.Ş.K. hakkında ilk etapta adli kontrol kararı verildi. Ancak Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan itiraz üzerine N.Ş.K. da 20 Nisan 2026 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.