ASAYİŞ - 08 Haziran 2021 Salı 12:57

Muhtarlara yangın ve muhtemel afetler anlatıldı

A
A
A
Muhtarlara yangın ve muhtemel afetler anlatıldı

Yalova’nın Altınova ilçesinde görev yapan mahalle ve köy muhtarları, yangınlar ve afet durumlarına karşı bilgilendirildi.

Yalova’nın Altınova ilçesinde görev yapan mahalle ve köy muhtarları, yangınlar ve afet durumlarına karşı bilgilendirildi.


Altınova Belediyesi İtfaiye Amirliği’nde düzenlenen toplantıda mahalle ve köy muhtarlarına ev, anız, orman yangınları ve muhtemel afet durumlarında yapılması gerekenler hakkında bilgiler verildi. Muhtarlar, Altınova Belediyesi’nin uygulamaya başlattığı Gönüllü İtfaiyecilik Projesi hakkında da bilgilendirildi. Altınova Belediyesi İtfaiye Amirliği’nde düzenlenen toplantıya Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Altınova İlçe Orman İşletme Şefi Selçuk Yılmaztürk, Altınova İtfaiye Amiri Süleyman Çavuşoğlu, mahalle ve köy muhtarları katıldı. Toplantıda, İlçe Orman İşletme Şefi Selçuk Yılmaztürk, orman yangınları hakkında yaşanan sorunlar ile ilgili bilgiler verirken, İtfaiye Amiri Çavuşoğlu, anız yangınların büyük sonuçlar doğurduğunu, temizlenmeyen soba bacaları sebebiyle çatı ve ev yangınları meydana geldiğini dile getirdi.


Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral da, itfaiye teşkilatının 7/24 esasına göre canla başla mücadele verdiğini ifade ederek, “Güzîde bir itfaiye teşkilatımız var. Yeni projemizle gönüllü itfaiyeciler yetiştireceğiz. Bundaki en önemli maksadımız muhtemel afetler ve yangınlar konusunda insanlarımızı bilgilendirmek ve gerekli durumlarda ilgili yetkililere yardımcı olmalarını sağlamaktır” diye konuştu.


Toplantıda, mahalle ve köylerde meydana gelen yangın istatistikleri de muhtarlarla paylaştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep 11. Türk Tıbbi Onkoloji Kongresi SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi, Tıbbi Onkolog Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, 11. Türk Tıbbi Onkoloji Kongresi’nde “Testis Kanserinde High Mobility Group Box-1 Ekspresyonu ve Tedavi Hedefi Olarak Rolü” konusunda yaptığı sunumla Türk Tıbbi Onkoloji Derneği tarafından geçen yıl olduğu gibi bu yıl da “En İyi Çalışma Ödülü”nü aldı. KKTC’nin Girne kentinde 24-28 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenen kongrede ödül alan Prof. Dr. Yıldırım, “Ülkemizde ilaç tasarımı ve ilaç Ar-Ge’si konusunda çalışmaların teşvik edilmesi açısından bu ödülün değeri çok büyük” dedi. “Ben ve ekibim, yaklaşık üç yıldır onkolojide ilaç tasarımı ve ilaç Ar-Ge’si konusunda çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız çalışmaların ürünlerini Türk Tıbbi Onkoloji Kongresi’nde sunduk” diyen Prof. Dr. Yıldırım, şöyle devam etti: “Geçen yıl 10. Türk Tıbbi Onkoloji Kongresi’nde sunmuş olduğumuz ilaç çalışması ile yine en iyi çalışma ödülünü almıştık. Bu yıl da farklı bir kanser türünde gerçekleştirdiğimiz ilaç çalışmamız en iyi çalışma ödülüne değer görüldü. Ülkemizde ilaç tasarımı ve ilaç Ar-Ge’si konusunda çalışmaların teşvik edilmesi açısından bu ödülün değerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kendimize ait, ekonomik ve inavasyon değeri yüksek ürünler elde edebilmek için bu alandaki çalışmaların daha fazla desteklenerek artırılması gerekiyor.”
Hatay Eşini yormamak için otomobiliyle ot taşıyan yaşlı adam yürekleri ısıttı Hatay’da büyükbaş hayvanları için ot biçen yaşlı adam, eşini yormamak için otları aracıyla taşıdı. Otla kaplanan otomobil ortaya ilginç bir görüntü çıkarırken, Nihat Gülen’in “Hanımımı yormamak için biçtiğimiz otları bu şekilde arabanın üzerine atıp getiriyoruz” sözleri yürekleri ısıttı. Defne ilçesi Tavla Mahallesi’nde yaşayan 64 yaşındaki Nihat ve 63 yaşındaki Vecihe Gülen çifti, evlerinin yan tarafında bulunan ahırlarında inek ve iki yavrusunu besliyorlar. Emekli olan aileye ekonomik destek sağlayan inek ve yavruları, baharın gelmesiyle birlikte yeşeren otlarla besleniyorlar. Yaşlı çift, gündüz yaylıma çıkan hayvanların akşam yemi için de ot biçiyor. Biçilen otları yaklaşık 150 metre mesafedeki tarladan ahıra getirmek için traktörü olmayan Nihat Gülen, otları eşini yormamak için otomobiliyle taşıyor. Otlarla kaplanan otomobil ilginç bir görüntü oluştururken, Nihat Gülen’in “Hanımımı yormamak için biçtiğimiz otları bu şekilde arabanın üzerine atıp getiriyoruz” sözleri yürekleri ısıttı. Trafiği tehlikeye sokmadan ve aracına zarar vermeden 150 metre mesafedeki tarlasından otomobiliyle ahırına ot getirdiğini ifade eden Nihat Gülen, “Aracımla tarladan 150 metre mesafedeki evimize ot taşıyoruz. Bu işlem yılda birkaç sefer gerçekleşiyor. Hanımımı yormamak için bu şekilde arabanın üzerine atıp getiriyoruz. Arabaya ve trafiğe zarar vermeden yavaş yavaş getiriyoruz. Bir ineğimiz ve iki yavrusu var. Onlara ot getirdik, hanımım ve ablam biçti. Eşim düşer dedi ama ben yavaş yavaş giderim dedim” ifadelerini kullandı. Hayvanları için tarladan ot taşıdıklarını belirten Vecihe Gülen, “Üç tane hayvanımız var. Bir ineğimiz ve iki yavrusu var. Tarladan onlara ot getiriyoruz” dedi.